Kampanja Fashion Incubatora vodi vas u backstage CAP-a

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.09.2013.

1


13. sezona Fashion Incubatora, natjecanja za mlade neafirmirane modne umjetnike, održat će se 9. studenog 2013. u osječkoj Portanovi

Jeste li ste ikada zavirili u backstage nekog fashion weeka neposredno pred izlazak modela na pistu? Uzbuđenje i adrenalin jasno se vide na licima dizajnera u upravo objavljenoj video kampanji za natječaj 13. Portanova Fashion Incubatora. Juraj Zigman, Sonja Lamut, Jelena Aleksić i Tatjana Pantoš, redom dizajneri koji su zahvaljujući sudjelovanju na Portanova Fashion Incubatoru po prvi put svoje kolekcije predstavili na Cro-a-Porteru, u minutama uoči početka revije izravno pozivaju mlade dizajnere da ugrabe priliku koju im nudi ovo natjecanje.


Sirovo, s gotovo dokumentarističkim uvidom osjetit ćete dio atmosfere backstagea Cro-a-Portera i, ako se bavite modnim dizajnom, shvatiti da je Portanova Fashion Incubator najlakši način za ostvarenje vaših snova. Koncept potpisuje tim PFI-ja, a montažu Tanja Minarik.Natječaj za ovogodišnje finale Portanova Fashion Incubatora raspisan je 2. rujna, a prvi krug bit će zaključen 4. listopada 2013. Novost u ovogodišnjem natječaju je uvođenje drugog, polufinalnog kruga u kojem će deset kandidata pobliže svoj rad predstaviti pred stručnim žirijem kojeg čine dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler - Yuniku te Selma Terlević, glavna urednica časopisa Grazia. Potom će biti odabrano najmanje pet finalista koji će svoje kolekcije predstaviti pred modnom i najširom javnosti u Osijeku 9. studenog.Prijaviti se mogu školovani modni dizajneri i talentirani pojedinci između 19 i 29 godina - samostalni autori ili grupa od dva člana. Kolekcija koja se sastoji od najmanje 10 i najviše 12 modela mora biti nosiva i tematski povezana te kreirana za sezonu jesen-zima, a skice svih modela trebaju biti u boji i sadržavati detaljan opis modela i tkanine. Skice se šalju isključivo u .jpg formatu u dva primjerka na dva CD-a ili USB memoriji. Uz njih je potrebno priložiti kratku biografiju s kontakt telefonom i adresom dizajnera.

Tekst natječaja te prijavnica za sudjelovanje nalaze se na web stranici događaja: www.fashion-incubator.hr.

VIŠE O TEMAMAFashion IncubatorJuraj ZigmanSonja LamutJelena AleksićTatjana PantošTanja MinarikSelma TerlevićPortanovaCroAPorter
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se