Kako urediti dnevnu sobu savršenu za partijanje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.12.2017.

1

Dnevna soba savršena za druženje s frendovima | Foto: Ikea

Dnevna soba savršena za druženje s frendovima | Foto: Ikea

U Ikei su razmišljali o tome i dizajnirali udobnu, fleksibilnu, malu dnevnu sobu koja sadrži sve od rješenja za odlaganje do vreća za spavanje

Soba koja je ugodna za prijatelje mora biti ugodna i za tebe. Naposljetku, riječ je o tvojoj sobi i ti ćeš u njoj provoditi najviše vremena! Ako voliš provoditi subotnja jutra na sofi gledajući seriju na laptopu, odluči se za takav plan i to i učini.

U blizini dodaj meku laganu deku i ukrasne jastuke. Poslužavnik za krevet i stolić poslužit će da laptop i kavu makneš iz svog krila, savjetuje Ikea.

Dizajnerica interijera: Emma Parkinson, Ikea

Dizajnerica interijera: Emma Parkinson, Ikea

Zid prepun rješenja za odlaganje pomaže pri pripremi za neočekivane posjete. Stavi lomljive predmete, kao što su svijeće i vaze, na više police. Dodaj kutiju za brzo odlaganje u koju ćeš moći staviti razbacane predmete. Nemoj brinuti ni o pretjeranom čišćenju. Dom koji izgleda kao sa fotografija može djelovati neprirodno. Nemoj zaboraviti ni na to da izlaganje slika i uspomena pokazuje prijateljima da ih voliš!

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Foto: Mats Ekdahl, Ikea

Kada je riječ o radnom prostoru, razmisli o "aktivnoj" fazi kada ga koristiš i „neaktivnoj“ kada ga ne koristiš. Odloži potrepštine nadomak ruke, no sakrij sve u obojeni element da bi soba ostala smirujuća. Stol za laptop pristaje u prostor, a lampa s prilagodljivom hvataljkom zauzima malo prostora. Objesi stolicu na šipku s kukama. Fotelja koja se jednostavno pomiče funkcionira za čitanje ili odmor.

Autorica teksta: Marissa Frayer

Autorica teksta: Marissa Frayer

Dani ispunjeni društvom prijatelja mogu se jednostavno produljiti i nastaviti u večernju zabavu. Pomakni komplet stolića ispod stola za laptop. Upotrijebi stolce kao pomoćne stoliće. Stolica na zidnoj šipki može poslužiti za odlaganje jakni. Neočekivani gosti koji ostaju prespavati? Blokiraj svjetlost uz rolo zavjese za zamračivanje. Dodaj ugodne, pametne detalje, kao što su vreće za spavanje, deke, mjesto za punjenje mobitela i kutija s papučama i čepićima za uši.


VIŠE O TEMAMAdnevna sobakako urediti dnevnu sobuuređenje domainterijeriIkea
Povezano