Kako u samo 4 koraka dizajnirati jednostavnu galeriju na zidu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.12.2019.

0

Foto: Chris Court, Ikea

Foto: Chris Court, Ikea

Uz ovaj jednostavan vodič s uputama možete iskoristiti prečace za osmišljavanje jedinstvenih ukrasa na vašem zidu

Unesite svoju osobnost u prostoriju uz galeriju slika, fotografija i umjetničkih djela na zidu. Uz ovaj jednostavan vodič s uputama iz Ikee možete iskoristiti prečace za osmišljavanje jedinstvenih ukrasa.

1. Sve kreće od plana

"Neki ljudi sve izmjere prije nego krenu s radom, no moja je metoda slobodnija", otkrila je Abeer. Da bi dizajnirala galeriju na zidu, započela je sa slaganjem uokvirenih slika na tepihu. "Jednostavno je isprobati različite rasporede dok se sve nalazi na podu. Kada pronađem ono što mi odgovara, snimam fotografiju mobitelom. Tu fotografiju koristim kao referencu za repliciranje rasporeda na zidu."

2. Smislite nešto novo

Izradom vlastitih umjetničkih djela možeš jednostavno pretvoriti galeriju na zidu u nešto još posebnije. "Ideju uokvirivanja tkanina dobila sam u IKEA izložbenom prostoru", kaže Abeer. "Sviđa mi se eklektični izgled koji dobiješ kada kombiniraš tekstile s umjetninama i fotografijama u okvirima različitih oblika i veličina. Uokvirila sam čak i umjetni list."

3. Napravite oznake

Stilistica interijera: Lucy Tweed

Stilistica interijera: Lucy Tweed

Kada dođe vrijeme za postavljanje umjetnina na zid, Abeer vam predlaže da krenete s najvećim komadom koji se nalazi u središtu. "Na zidu označavam gornje kutove najvećeg okvira, a kuku stavljam na polovici udaljenosti između te dvije oznake. Kada je središnji element na svom mjestu, dobit ćeš referentnu točku oko koje možeš slagati sve ostalo, počevši od srednjih okvira i dodavajući manje na rubovima.

4. Osobnost iznad svega

"Fotografija je moja strast", kaže Abeer. "Kada smo se preselili u Australiju, snimila sam puno fotografija novog grada i obiteljskog okruženja. Željela sam iskoristiti naše fotografije da bi prostor pretvorila u dom. Stoga sam kupila velik broj različitih okvira, što mi je dalo razlog da ispišem sve te fotografije. Svi u današnje vrijeme snimamo brojne digitalne fotografije, što znači da su one koje zapravo ispišemo i uokvirimo zaista posebne."

VIŠE O TEMAMAurđenje stanainterijeri
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se