Kako se hrvatski turizam promovira u Italiji

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.10.2021.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na specijaliziranom sajmu za poslovnu publiku TTG Travel Experience 2021 u Riminiju

Sajam se održava do 15. listopada, a uz Hrvatsku turističku zajednicu na sajmu sudjeluju i turističke zajednice Kvarnera i grada Zagreba te Jadrolinija, Liburnija hotels and villas, Amber travel i Lemax.

Riječ je o 58. izdanju sajma koji se pozicionirao kao najvažnije mjesto susreta turističkih predstavnika i djelatnika u Italiji. Uz nacionalne turističke organizacije na sajmu kao izlagači sudjeluju i turoperatori, turistički agenti, hotelijeri, prijevoznici i dr.

Na tržištu Italije upravo se provodi i promotivna kampanja Hrvatske turističke zajednice „Thank you for your trust“,  koja za cilj ima zadržavanje vidljivosti Hrvatske na turističkim tržištima kroz isticanje fotografija i preporuka osoba koje su doista ove godine boravile u Hrvatskoj, a među kojima su i poznati blogeri, influenceri, ali i hrvatski sportaši. Također, ovih dana u Hrvatskoj boravi i poznati talijanski influencer Salvatore Vita, koji je već obišao Istru, dok trenutno otkriva ljepote Kvarnera.

Dodajmo kako je, prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine ostvareno oko 410 tisuća dolazaka talijanskih turista koji su pritom ostvarili oko 2,2 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 72 posto u dolascima i 51 posto u noćenjima.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednicaTTG Travel Experience
Povezano