Kako se Diesel bori protiv krivotvorina

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.01.2020.

0

Foto: Diesel

Foto: Diesel

U 2019. godini poduzete su brojne svjetske akcije kako bi se zaštitio brand, uključujući i digitalni prostor. Rezultati su impresivni.

Uz radikalnu odluku donesenu prije nekoliko godina, o reviziji i provedbi strategije distribucije, otpuštajući veleprodajne trgovce koji nisu u skladu sa strategijom, Diesel najavljuje nove važne korake u zaštiti svog identiteta: tvrtka je nedavno zaplijenila i uništila desetke tisuća lažnih proizvoda širom svijeta.
U 2019. godini poduzete su brojne svjetske akcije kako bi se zaštitio brand, uključujući i digitalni prostor. Rezultati su impresivni.
Kada govorimo o online trgovini, glavni cilj tvrtke bio je blokiranje i zatvaranje web stranica koje promiču prodaju krivotvorenih predmeta koristeći Dieselove zaštitne znakove, logotipe i slike.

Samo u 2019. godini kažnjeno je ukupno 1.244 web mjesta (s uklonjenim sadržajem i proizvodom ili s web mjesta u cijelosti). Većina akcija bila je usmjerena na Taobao (Kina), Mercado Libre (Brazil) i eBay (širom svijeta), a ukupno je bilo 2.838 slučajeva kršenja autorskih prava i zaštitnih znakova.

Foto: Diesel

Foto: Diesel

Na društvenim mrežama pronađeno je i uklonjeno 2.351 URL-ova (većina njih na Instgagramu) koji prodaju lažne proizvode Diesela.

Tijekom 2019. godine uklonjeno je i 4.901 lažnih reklama, ponajviše na Googleu i Bingu te lokalno u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.
Tijekom 2019. godine u tvornicama u Kini provedeno je nekoliko racija, što je rezultiralo oduzimanjem više od 4.000 pari traperica, 3.000 komada majici i majici s kapuljačom, 5.000 komada remena i 4.500 naljepnica koje nose zaštitni znak i logo Diesela.

Ostale važne akcije provodili su Dieselovi timovi za provedbu zakona uz pomoć lokalnih zakona i policijskih vlasti u Egiptu i Maroku zbog  još ilegalnih proizvoda (na primjer, preko 5000 pari traperica u Maroku), dok je u UAE oduzeto više od 8000 pari sunčanih naočala. U Turskoj je nađeno 23.704  lažnih komada, u Velikoj Britaniji 5.823 polo majica a u Portugalu 1.796 drugih lažnih Dieselovih proizvoda poput remena, majica, parfema, traperica i etiketa za odjeću.

VIŠE O TEMAMAmodna industrijaDiesel
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se