Kako prikriti tamne podočnjake

Piše: Ana Savić, Zagreb
Objavljeno 16.04.2013.

101

Ilustracija | Foto: Avon

Ilustracija | Foto: Avon

Tamni krugovi ispod očiju ponekad su pravo mučenje jer narušavaju izgled lica. Nažalost, ovaj estetski problem nije lako riješiti.

Upotrebom različitih prirodnih ljekova i dobro odabranom kozmetikom ipak se mogu prikriti tragovi tamnih kolutova. Pratite nekoliko jednostavnih koraka dok nanosite dekorativnu kozmetiku i uklonite umoran izgled sa lica. Ovim trikovima svoje lice možete uljepšati u trenu!
1. Korektivne kreme za područje ispod očiju su najbolji preparati kojima trenutno možete prikriti nedostatke. Prije svega važno je pronaći dobru korektivnu kremu za prikrivanje podočnjaka. Uvijek birajte kozmetiku koja ujedno i hrani vašu kožu. Na tržištu se može naći dosta krema koje sadrže vitamin K koji ublažava izgled ispuclih kapilara i vena u području ispod oka.
2. Tečni puder nije dobro rješenje za podočnjake. Nanesite ga na lice, ali izbjegavajući područje oko očiju. Nakon toga nanosite korektor. Njabolji je onaj koji je pomalo suh, ali opet u kremastoj formulaciji. Također, korektor treba biti nijansu svjetliji od temelja, tj. tečnog pudera. Odlična je ona zlatno tonirana krema koja će fenomenalno neutralizirati tamnu boju kolutova. Za ovaj dio lica nemojte koristiti korektore roskaste boje jer će tako tamni krugovi postati sivi. Na taj način ćete još više naglasiti svoje podočnjake.

3. Na dio ispod očiju stavite korektor u vidu malih točkica, a zatim i u kut bliži nosu. Od tog kuta lagano tapkajte prstima dok se korektor ne izjednači s podlogom. Pazite da korektor ne nanosite na bore, jer ćete ih time samo još više istaknuti. Ovdje koristite posebnu bezbojnu kremicu za bore, ali u jako malim količinama.
   
4. Za bolji efekt ostavite korektor na licu par sekundi, prije nego ga utapkate i izjednačite s temeljom. Izbjegavajte korektore s dodatkom ulja, jer masniji preparati neće dobro popuniti sve tanke linijice vaših podočnjaka.

5. Korektor nikada ne trljajte, ne istežite kožu grubim pokretima, nego uvijek polako tapkajte i postepeno dodajte količinu šminke.
   
6. Na kraju podlogu učvrstite bezbojnim puderom u prahu. Ukoliko želite malo svečaniji izgled možete nakon bezbojnog pudera lagano nanijeti, velikom četkicom bronzer ili puder sa zlatnim nijansama. Njega možete nanijeti i na sredinu kapaka pa onda završiti vaše šminkanje nanošenjem sjene, maskare i ruža.
   
7. Ne zaboravite ni rumenilo, najbolje je ono boje breskve za što prirodniji izgled lica.

Tamni kolutovi mogu biti posljedica nedovljnog sna, neadekvane ishrane i stresnog načina života, ali mnogi ljudi jednostavno naslijede sklonost ka stvaranju ovih malih nedostataka. Srećom, postoje različiti preparati i trikovi za efikasno prikrivanje podočnjaka. U liječenju prirodnim ljekovima trebate biti uporni, a u izboru dekorativne kozmetike oprezni. Ovo je najosjetljivi dio lica koji možete učiniti ljepšim prateći prethodne korisne savjete.

Autorica Ana Savić je 22-godišnja blogerica iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websiteove. Suradnica je na stranici Kakonapraviti.net, a možete ju pratiti i na mreži Google+.

VIŠE O TEMAMApodočnjacikorektivne kremetečni puderikorektoritamni krugovi ispod očiju
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se