Kako pravilno obojati kosu kanom

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 01.07.2014.

216

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Kana je biljka od koje se dobiva prah pomoću kojeg na prirodni način možete obojiti svoju kosu

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Umijeće bojanja, ali i jačanja te njege kose kanom dolazi nam s drevnog Istoka. Kana može oživiti vašu umornu kosu, važno je samo znati kako je pravilno koristiti.

Kana je biljka od koje se dobiva prah pomoću kojeg na prirodni način možete obojiti svoju kosu. Za to u posudu ulijte prašak kane te ga zalijte vrućom vodom (temperature oko 90 stupnjeva). Dobro pomiješajte dok ne dobijete smjesu gustoće vrhnja. Nanesite ju na opranu kosu, a to biste trebali učiniti što brže kako se smjesa ne bi ohladila. Zatim kosu omotajte plastičnom folijom te ručnikom od frotira.

Vrijeme držanja kane na glavi ovisi o strukturi vlasi, njihovoj izvornoj boji te nijansi koju želite dobiti. Ako imate svijetlu kosu, za dobivanje crvenkaste nijanse dovoljno je 5-10 minuta, tamnu kosu potrebno je bojati 30-40 minuta, a crnu ne manje od sat i pol ili dva.

Ako želite pojačati učinak kane, pogledajte ove savjete:

- sok od cikle pojačat će crvenu nijansu
- 4 čajne žličice kave kosi će dati crvenkastosmeđu ili kestenjastu nijansu
- čaj od kamilice (jedna čajna žličica na pola čaše vode) kosi će dati zlatni odsjaj
- ako pomiješate kanu s 3-4 čajne žlice kakaa, kosa će dobiti čokoladnu nijansu

Važno je upamtiti da, dok vam god kosa obojana kanom ne naraste, ne smijete koristiti kupovne boje jer kao rezultat možete dobiti neočekivanu i neželjenu boju kose.


VIŠE O TEMAMAbojanje kosekanakana bojanje koseboja kose
Povezano