Kako ostati u dobroj formi tijekom jeseni?

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 18.10.2019.

0

Foto: H&M

Foto: H&M

Kraj godine vrijeme je kad ne razmišljamo toliko o fizičkom izgledu i formi, što treba promijeniti. Srećom, to ne mora biti teško!

Ljeto je za nama, nosimo sve duže i toplije komade koji pokrivaju većinu našeg tijela, stoga o fizičkom izgledu možda toliko i ne razmišljamo. Te smo misli ostavili za nekada kasnije, vjerojatno početak sljedeće godine. Međutim, vi već sada možete učiniti nešto da budete u dobroj formi, zdravi, a i da pritom dobro izgledate.

1. Hodajte

Hodajte. Zaista, hodanje je jedna od najboljih aktivnosti koja će vas držati u formi. Deset tisuća koraka standardna su receptura za dovoljnu količinu dnevnog kretanja, a pomoću aplikacije na mobitelu za hodanje moći ćete saznati jeste li uspjeli u svom cilju. Također, nemojte se bojati hladnoće. Ako se dovoljno dobro i toplo obučete, hladnoći možete reći doviđenja.

2. Plivajte

Plivanje u nekom od zatvorenih bazena itekako će vam goditi. Opustit će vas, odmoriti, a i pomoći održavanju tonusa kože. Borba protiv celulita bit će lakša ako se bar povremeno uputite na bazene. Njihova je prednost često i niska cijena - u Zagrebu je za njih potrebno izdvojiti svega 10 kuna.

3. Koristite aplikacije

Razne aplikacije mogu vam pomoći u tome da ostanete u dobroj formi. Već smo spomenuli one za mjerenje koraka, a tu su i brojne druge, od onih koje će vam reći kada se morate baviti sportom do onih koje će vas upozoriti što i kada trebate pojesti.

4. Šetajte

Umjesto sjedenja na kavi prednost dajte šetnji. Bolje ćete se osjećati, kretanje će vas smiriti, učinit ćete nešto dobro za svoje tijelo, a i duh.

5. Gledajte YouTube ili idite u teretanu

Teretana je odličan izbor za postizanje TOP forme, a ako biste radije ostali u toplini vlastitog doma, pronađite na YouTubeu program koji vam odgovara. Možete početi s Jillian Michaels.

6. Vozite bicikl

Biciklom na posao tijekom jeseni i zime, ako nema kiše i snijega, nije nikakav problem. Važno je samo zaštiti glavu i ruke od hladnoće. Zaista, ako mogu Danci i ostali narodi koji žive sjeverno od nas, možemo i mi!

7. Radite kratke vježbe

Napravite nekoliko čučnjeva bilo kada tijekom dana, ujutro radite popularnu vježbu "Pet Tibetanaca", kad stojite, vježbajte trbušne mišiće... Mogućnosti je puno, na vama je samo da odaberete!

VIŠE O TEMAMAvježbanjenjega tijelaJillian Michaelsfizičke aktivnostiteretana
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se