Kako odabrati pravog frizera i uštedjeti na frizuri

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.10.2012.

1060

Ilustracija | Foto: Fabio Salsa

Ilustracija | Foto: Fabio Salsa

Baš u ovoj situaciji na vidjelo dolaze kvaliteta rada i stručno obavljen frizerski posao

U doba štednje klijenti 'pametnije' kupuju i puno više pažnje posvećuju vrijednosti koju dobiju za svoj novac. A što je s frizurom? Odričete li se najprije luksuza zvanog frizer?

Upravo je sada pravo vrijeme da pronađete stručnog i kvalitetnog frizera! Baš u ovoj situaciji na vidjelo dolaze kvaliteta rada i stručno obavljen frizerski posao. Kako uštedjeti na odlascima frizeru? Ovako!

Tri jednostavna savjeta:

1. Odaberite stručnog frizera koji koristi kvalitetan materijal

Tehnički ispravno ošišana kosa imat će formu uredne frizure 2 do 3 tjedna duže od nestručno obavljenog šišanja. Samo kada frizer koristi čistu tehniku šišanja (kada kosu šiša pod pravilnim kutem, ispravno drži škare i pravilno razdvaja sekcije koje šiša) može stručno obaviti posao. To znači da frizer ima dugogodišnje iskustvo i da se stalno educira. Zato ako mislite da su frizeri preskupi, nisu. Iskusni frizeri i kvalitetetan materijal rezultiraju frizurom koja traje duže čime se godišnji broj odlazaka frizeru smanjuje i cijena je na kraju više nego OK. Izbjegavajte šišanje u kućnoj radinosti. Osim što su “kazne“ za takvo šišanje vrlo ozbiljne, nećete se moći nikome žaliti ukoliko budete nezadovoljni frizurom. I na kraju ćete opet otići u frizerski salon u kojem će vas ošišati profesionalac. Umjesto da uštedite, dodatno ćete potrošiti.

2. Bojajte kosu u salonu

Kod nanašanja boje ili izrade pramenova stručnost frizera Vam može uštedjeti novac. Rezultat odlaska kod frizera koji je iskusan, koji ima usavršenu tehniku rada i koji koristi provjeren i kvalitetan materijal, bit će boja koja na kosi traje 7 do 8 tjedna. Na taj ćete način prorijediti odlaske frizere! Najvažnije od svega, stručno odabrana i nanešena boja vašu kosu neće oštetiti. Komercijalne boje kupljene u dućanu ponekad mogu poslužiti, ali su puno niže kvalitete od profesionalnih s kojima se radi u salonima što se vidi kod pokrivanja sijede kose i posvijetljenja kose. U salonima se uvijek miješa nekoliko boja, pa je rezultat puno bogatija boja od one napravljene u kućnoj radinosti i, naravno, puno postojanija. Ako morate radi uštede ili nekog drugog razloga koristiti komercijalnu boju onda se svakako prije upotrebe konzultirajte s frizerom, jer iako je bojanje kose u današnje vrijeme sasvim normalna stvar ipak je riječ o vrlo ozbiljnom kemijskom procesu koji, ako se nestručno izvodi, može ozbiljno oštetiti kosu. Također treba napomenuti da je ispravljanje krivo odabrane boje puno skuplje nego bojanje kose u frizerskom salonu.

3.Kupite profesionalne proizvode

Profesionalni proizvodi za kosu koji se koriste i prodaju u salonima, a koji su namijenjeni korištenju kod kuće koncentriraniji su od onih iz dućana i zbog toga će trajati 2 do 3 mjeseca, dodatno će hraniti kosu, a na kraju će biti i financijski pametniji odabir. Iako im je početna cijena nešto veća nego komercijalnima u konačnici ispadaju jeftiniji jer jako dugo traju. U dućanu obično sami birate proizvod i uvijek postoji šansa da odaberete krivi dok vam u salonu frizer koji radi na vašoj kosi preporučuje proizvod i upućuje vas kako ga koristiti. Stoga je korist dvostruka!


VIŠE O TEMAMAbojanje kosešišanjefrizerski saloniHair Fest
Povezano