Kako odabrati idealan parfem za svaku priliku

Piše: Barbara Daničić, Zagreb
Objavljeno 18.11.2013.

271

Ilustracija | Foto: Moschino

Ilustracija | Foto: Moschino

Važno je da nosite parfem koji u potpunosti odgovara vašem stilu i vanjskim okolnostima

Iako nije više od ključne važnosti za preživljavanje, osjetilo njuha je važno i u današnje vrijeme. Određeni mirisi u nama izazivaju ugodu ili neugodu, ovisno o vrsti i intenzitetu mirisa. Također je dokazano da miris tijela utječe na to koliko smo privlačni drugim ljudima. Pri tome i parfemi igraju važnu ulogu. Zbog toga je važno da nosite parfem koji u potpunosti odgovara vašem stilu i vanjskim okolnostima. U daljnjem nastavku ovog članka saznajte kako odabrati idealan parfem za svaku priliku.

Miris cvijeća

Ova vrsta parfema spada među najomiljenije zbog ugodnog i blagog mirisa, što je prikladno za svaku priliku. Najtraženiji su oni u kojima prevladavaju ruža ili lavanda. Cvjetni parfemi preporučuju se za prilike kada ste u romantičnom raspoloženju, a neki od najpoznatijih su "Chanel 5", "Daisy", "Light Blue" i "Dolce & Gabbana".

Citrusni parfemi

Riječ je o parfemima napravljenim od posebnih mješavina naranče, limuna i drugih citrusnih aroma. Pogodni su za sve dnevne prilike, a naročito jutarnje, jer će vam na početku dana pružiti energiju i svježinu.

Ako spadate u one osobe kojima je važno da u svakom prilici budu u top formi, svakako nanesite neki od citrusnih parfema kao što su "Eau De Cartier" ili "CK One Summer" Calvina Kleina.

Voćni parfemi

Najviše ih vole žene koje su stalno u pokretu, a omiljene su arome breskve, manga, jabuke i bobičastog voća. Stručnjaci kažu da su pogodne za odlazak na romantičnu večeru ili izlazak sa najboljim prijateljima. Mala napomena: zbog snažne arome dovoljno je nanijeti na kožu tek nekoliko kapljica parfema kako vaš miris ne bi bio previše opojan. Neki od popularnih voćnih parfema su primjerice Escadin "Cherry In The Air" ili "Ralph Wild" Ralph Lauren.

Orijentalni parfemi

Jaki su, raskošni i odmah asociraju na bogatstvo i egzotični Orijent. Ovi ženski mirisi sjajni su za noćne izlaske, jer su intenzivni, egzotični i veoma ženstveni.

Budući da su prilično snažni, vodite računa o tome koliko ćete ih naprskati da biste dobili željeni efekt. Možete isprobati primjerice Diorov "Hypnotic Poison", "Alien" i "Violet Angel" Thierry Mugler, "Obsession" i "Euphoria" Calvina Kleina.


VIŠE O TEMAMAorijentalni parfemivoćni mirisicvjetni parfemicitrusni parfemicvjetni mirisiparfemi




Povezano