Kako njegovati kožu u zimskim danima

Piše: Barbara Daničić, Zagreb
Objavljeno 14.12.2012.

71

Ilustracija | Foto: Avon

Velike razlike u temperaturi ostavljaju posljedice na kožu, koja je u zimskim danima sklona sušenju i pucanju

Ilustracija | Foto: Avon

Zima je pokucala na vrata i donijela nam hladnoću. Dok su vani temperature u minusima, u zatvorenim prostorima grijanje radi punom parom. Tako velike razlike u temperaturi ostavljaju posljedice na kožu koja se na taj način suši i puca. Da biste to spriječili potrebno je pravilno njegovati kožu u ovim hladnim mjesecima. Kako? Pročitajte naš beauty-program za zimu!

 

Kreme i ulja za tijelo - saveznici kože u zimskim danima

Ako koži osigurate dovoljno masti i vlage, minimalizirate šanse za njeno isušenje. Od velike su pomoći svi preparati koji sadrže visokovrijedna ulja i masti. Primjerice, tu spadaju arganovo i bademovo ulje te nevenova mast.

Savjet: Za nježnu i mekanu kožu namažite ju nekim od visokovrijednih ulja neposredno nakon tuširanja.

Za dodatnu porciju vlage koristite kreme sa ureom i hijaluronskom kiselinom. Urea je tvar koja na sebe veže vodu i ujedno omekšava kožu, poboljšava njezinu gipkost, čuva vlagu u koži i omogućava da bolje prihvaća i čuva vodu. Zbog toga je urea čest sastojak raznih krema za suhu kožu. Slično djelovanje ima i hijaluronska kiselina. Za regeneraciju već oštećene kože jako su korisne kreme s panthenolom i alantoinom.

Oprezno s vodom!

Pranje ruka, kupanje, tuširanje...Možda vam zvuči nevjerojatno ali svaki kontakt s vodom isušuje kožu, pogotovo zimi. Rješenje za to je da se tuširate umjesto da se kupate te da izbjegavate jako toplu vodu. Umjesto gelova za tuširanje koristite ulja (npr. Nivea Diamond Touch ili Eurecin). Ulja za tuširanje u odnosu na gelove sadrže više lipida koji su potrebni suhoj koži u zimskim danima. Za nježnije čišćenje lica koristite radije mlijeko za čišćenje nego gel.

Osim toga, priuštite si nekoliko puta tjedno tzv. vlažnu masku. Namažite lice i tijelo vlažnom kremom koja sadrži vitamin E (npr. RESOLUTION vlažna krema) ili nekim od visokovrijednih ulja. Pazite da ne pretjerate s doziranjem. Ako vam na koži ipak ostane jako masan trag, lagano ga obrišite deset minuta poslije nanošenja kreme.

VIŠE O TEMAMAtuširanjae suha kožahidratacijabademovo uljearganovo uljekreme za tijelovitamin Eispucala koža
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se