Kako koristiti vazelin za ljepotu: Donosimo 8 novih ideja!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 25.11.2015.

180

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Kada slušate o korištenju vezelina u kozmetici, vjerojatno zamišljate nanošenje istoga na usnice kako bi ih se zaštitilo od hladnoće i vjetra.

No, to zaista nije jedini način korištenja vazelina. Želimo vas informirati o 8 čarobnih trikova korištenja vazelina za vašu ljepotu.

1. Djeluje kao regenerator za rast i jačanje trepavica. Uzmite stari kist od maskare, dobro ga očistite te nanesite njome vazelin na trepavice. Ako ćete ovaj postupak ponavljati redovito, produljit ćete i ojačati svoje trepavice.

2. Pomaže pri skidanju šminke. Ako ste jako našminkale svoje oči i imate problem s uklanjanjem ostataka šminke, znajte da će vazelin lako očistiti lice.

3. Pomaže pri zadržavanju forme obrva. Jednostavno ga nanesite na vrh prsta te prođite njime po obrvama.

4. Smiruje suhu i nadraženu kožu.
Ovaj će vam savjet posebno dobro doći zbog nadolazeće zime.

5. Odlično njeguje kožu oko noktiju. Prije spavanja namažite ju vazelinom - ujutro će ona postati meka i ugodna za dodir.

6. Skriva ispucane vrhove kose. Nanesite malo vazelina na suhe i ispucale vrhove - oni će biti manje vidljivi.

7. Produljuje miris parfema. Prije nego što nanesete svoj omiljeni parfem, namažite dijelove kože na koje ćete ga nanijeti malom količinom vezelina. Parfem će vas tako pratiti duže.

8. Pomaže kod bojanja kose. Da biste izbjegli tamne mrlje zbog boje za kosu na koži čela, ušiju i vrata, namažite te dijelove vazelinom i zaboravite na problem.


VIŠE O TEMAMAvazelinskidanje šminkenjega noktijuispucali vrhovi kosebojanje koseobrverast trepavica
Povezano