Kako je kineski Lonely Planet predstavio Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.03.2021.

0

Zagreb. Foto: CroModa

Zagreb. Foto: CroModa

Kako je Zagreb na kineskom tržištu poznat kao 'grad muzeja', autorica vodiča Si Ma Yan u tekstu naglasak stavlja na muzeje, galerije, murale, fasade i ostale oblike ulične umjetnosti

Kinesko izdanje Lonely Planeta, jednog od najutjecajnijih brendova svjetskih turističkih vodiča, u svom ožujskom izdanju objavio je vodič o Zagrebu, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini Franka Gulin, koja je naglasila kako vodič na simpatičan i živopisan način donosi sve informacije o Zagrebu te da je prvenstveno namijenjen putnicima koji vole kulturu, umjetnost i lokalnu hranu.
Kako je Zagreb na kineskom tržištu poznat kao „grad muzeja“, autorica vodiča Si Ma Yan u tekstu naglasak stavlja na muzeje, galerije, murale, fasade i ostale oblike ulične umjetnosti na zagrebačkim ulicama. Autorica također preporučuje i posjet zanimljivim antikvarijatima te kupnju antiknog nakita u brojnim retro vintage dućanima i šarmantnim radionicama nakita, a kada je riječ o smještaju predložene su opcije za različite kategorije putnika, od luxury segmenta do putnika s manjim budžetom. U vodiču je posebno istaknuto kako je Zagreb idealan za šetnje lijepim parkovima, a Hrvatska popularna i kao filming destinacija.
"Nakon što je Lonely Planet proglasio Zagreb kao Best in Europe 2017. godine, ovo je drugo veliko priznanje za naš grad od strane ovog svjetski priznatog turističkog vodiča. Počašćeni smo što je Zagreb predstavljen kineskom tržištu kroz mini urbani vodič te se nadamo da će, unatoč zahtjevnim vremenima u kojima se nalazimo, pridonijeti dodatnom pozicioniranju našeg glavnog grada na kineskom tržištu. Gosti iz Kine su oduvijek bili važni za Zagreb, a izdanje ovakvog urbanog vodiča potvrđuje i značaj hrvatskog glavnog grada u Kini", izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

VIŠE O TEMAMAZagrebLonely Planethrvatski turizam
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se