Kako izgleda pametni nakit stvoren isključivo za žene

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.09.2021.

0

Foto: Bellabeat

Foto: Bellabeat

Možete li zamisliti da sve što radite u danu, svaka vaša aktivnost, svaki vaš stres, svaka vaša sreća, odjednom poprimaju dublje značenje?

Posebno dizajniran za žene i žensko tijelo, Bellabeat Ivy putem najnaprednijih senzora neprekidno tijekom dana i noći nadzire tjelesne reakcije i svakodnevne navike, dajući cjelovit uvid u životni tempo. Pametna narukvica detaljno bilježi kretanje, hidrataciju, otkucaje srca, ritam disanja, tjelesnu temperaturu, spavanje, menstrualni ciklus i brojne druge značajke.
Uređaj prati vaše vitalne zdravstvene podatke, životne navike i cikluse te kroz aplikaciju pruža savjete koji vode žene da bolje upoznaju same sebe i ostvare svoj optimalan wellness.
Ivy je nasljednik Bellabeat Leafa, prvog pametnog nakita tvrtke, koji je Business Insider proglasio najboljim pametnim nakitom i do sada je prodano više od dva milijuna komada.

Ivy danju i noću prati zdravlje žena, filtrira prikupljene podatke putem aplikacije u vizualnu nadzornu ploču, predstavljajući dvije najnovije vrste rezultata: ocjenu spremnosti (Readiness Score) i wellness ocjenu (Wellness Score) podatke o načinu života. Spremnost (tzv. Readiness score) daje uvid u to koliko je tijelo spremno za dan. Ovaj uvid bazira se na mjerenju otkucaja srca i disanja kroz dan i noc, te duljine i kvalitete vašeg sna.

Bellabeat Ivy

Bellabeat Ivy

Wellness score prati vaše svakodnevne navike kao što su aktivnost, san, hidratacija pa čak i meditacija, te zatim daje rezultat kojim stječemo pregled nad svojim načinom života. Upravo taj rezultat i taj pregled vam na najdetaljniji i najbolji način ukazuje gdje ste na svom self-care putovanju. Kako bi dobili cjeloviti pregled nad svojim životnim navikama IVY kao krovnu kategoriju stavlja naravno ciklus.

Menstrualni ciklus neposredno utječe na ženski organizam a IVY bilježenjem i praćenjem pojedinih faza ciklusa jedinstvenim algoritmima implementira upravo ta praćenja u sve aspkete rezultata koje vam donosi. Upravo ovakav detaljni pristup praćenja ženskog organizma čini IVY jedinim proizvodom na tržištu health&wellness trackera koji pokriva tako specifičan kut gledanja na žensko tijelo, zdravlje i ono najbitnije njegove sposobnosti u datom periodu ciklusa.

"Veće je bolje u današnjoj tehnološkoj klimi, ali mi smo se odlučili držati svojih vizualnih i dizajnerskih principa razvijajući Ivy da bude minimalistički bez ugrožavanja stila i praktičnosti", rekao je Sandro Mur, osnivač Bellabeata.

Pametna narukvica pruža 24/7 podršku i analitiku za svoje korisnice. Izuzetno svestran i prilagodljiv, Ivy pristaje svakoj odjeći i dizajniran je za nošenje u svakom trenutku, uz do osam dana trajanja baterije.

VIŠE O TEMAMABellabeat IvynakitBellabeatpametni nakitSandro Mur
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se