Kako izgleda Advent u Zagrebu 2020. godine

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.12.2020.

0

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Prekrasne božićne pjesme u romantičnom zagrebačkom ambijentu, svjetlucanje svijeća, jaslice i ukrašeni prozori... Blagdanski ugođaj u svojem izvornom obliku vraća se na zagrebačke ulice.

Sve do 1. siječnja trajat će ovogodišnji Advent u Zagrebu, drugačiji nego prije, ali i dalje u duhu najljepšeg božićnog sajma u Europi.
Pobrinula se za to Turistička zajednica grada Zagreba priredivši prigodne programe koji na zanimljiv i romantičan način ocrtavaju duh Zagreba u blagdansko vrijeme. Programi će biti u znaku kulturnih događanja i cijeli će grad pretvoriti u prekrasnu božićnu bajku s mnogo prigodnih glazbenih festivala i koncerata. Njih će za Zagrepčane, ali i goste koji će izravno ili virtualno posjetiti grad, prirediti vrhunski glazbenici kao što su Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i mnogi drugi afirmirani umjetnici, ali i oni čija se potpuna glazbena afirmacija tek očekuje. U program se uključuju i Hrvatsko narodno kazalište i Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski svojim repertoarom, a pridružit će im se i pojedini muzeji.
Svjetlost Zagreba novi je projekt Turističke zajednice grada Zagreba kojim deset gornjogradskih institucija ukrašava svoje prozore, pozivajući i građane da im se pridruže te skupa stvore toplu priču zajedništva i prekrasnog blagdanskog ugođaja. Online izložba Zagrebačke jaslice prikazuje fotografije crkvenih božićnih jaslica nastalih od 2007. do 2020. godine. Interaktivna izložba proširene stvarnosti Virtualni božićni prozori donijet će božićni ugođaj na 18 gradskih lokacija, i to u parkovima i na otvorenim velikim trgovima, koristeći animirane motive ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

I ostali će gradski prostori biti uređeni u blagdanskom duhu, a već tradicionalno palit će se i adventske svijeće oko fontane Manduševac na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića.

VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebuTuristička zajednica grada Zagreba
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se