Kako izabrati kremu protiv bora: 2 najvažnija pravila

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 12.05.2016.

0

Ilustracija | Foto: Inez & Vinoodh / Marella

Ilustracija | Foto: Inez & Vinoodh / Marella

Koje sastojke anti-age krema mora obavezno imati kako bi rezultat njenog korištenja bio upravo onakav, kakav želite?

Ako tražite dnevnu anti-age kremu, sjetite se da je u tom slučaju najvažnija dobra zaštita od sunca. Zaštitni faktor najvažniji je podatak na koji možete obratiti pozornost kada kupujete proizvod za svakodnevnu njegu koji pritom i sprječava starenje.

Najučinkovitiji sastojak noćne kreme protiv bora su retinoidi. Stručnjaci smatraju kako se, pri pojavi prvih znakova starenja, anti-age kozmetika mora koristiti mnimalno tri puta tjedno. Optimalna je količina retionoida 0,025-0,05. Veća nema smisla. Učinkovita je u borbi protiv bora i glikolna kiselina, a također i hijaluronska koja je odgovorna za ravnotežu vode. Još su jedan obavezan sastojak antioksidansi - vitamini C i E, Q10, glutation, ekstrakt zelenog čaja i drugi.

I na kraju, jedna zanimljivost: U posljednje vrijeme kozmetičari iz cijelog svijeta raspravljaju pomalo kontroverznu izjavu američkog dermatologa Geralda Imbera kako jako aktivni fizički treninzi loše utječu na sintezu kolagena.

Dokazano je kako hormoni nastali prilikom stresa sprječavaju stvaranje kolagena, a jako intenzivan fizički trening (kao trčanje) je, bez sumnje, stres. Doktor Imber smatra kako su za zdravlje i mladost puno korisnija rastezanja, pilates, hodanje i vožnja na biciklu.


VIŠE O TEMAMAkrememozmetikaanti-agekreme protiv boranjega licaanti-age kremeetinoidinoćne kreme
Povezano