Kako HTZ i Expedia promoviraju Hrvatsku u SAD-a

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.07.2022.

0

Screnshot: Expedia

Screnshot: Expedia

Odličnu poziciju Hrvatske na američkom tržištu potvrđuju i trendovi iz ove godine tijekom koje je našu zemlju, prema podacima sustava eVisitor, posjetilo oko 230.000 Amerikanaca

Hrvatska turistička zajednica od 1. srpnja na američkom tržištu provodi promotivnu kampanju u sklopu koje su istaknuti oni turistički proizvodi i doživljaji, kao i destinacije za kojima je među američkim ljubiteljima putovanja iskazan najveći interes.

Kampanja se provodi u suradnji s Expedijom, travel platformom koja obuhvaća preko 200 mrežnih stranica u više od 70 zemalja svijeta, a koja je posebno popularan i korišten alat u pretraživanju i bukiranju putovanja među Amerikancima.

Dodajmo i to kako je na ovom tržištu u tijeku zajednička promotivna kampanja Hrvatske turističke zajednice i Europske putničke komisije (ETC), koja se provodi pod nazivom „Europe invites the courious”. Aktivnosti u sklopu kampanje provodit će se do sredine srpnja na online kanalima, odnosno na mrežnim stranicama i društvenim mrežama s ciljem što preciznijeg targetiranja publike koja može najbolje odgovoriti na promotivne i pozivne poruke.  

Odličnu poziciju Hrvatske na američkom tržištu potvrđuju i trendovi iz ove godine tijekom koje je našu zemlju, prema podacima sustava eVisitor, posjetilo oko 230.000 Amerikanaca, koji su pritom ostvarili više od 710.000 noćenja. Navedeno u odnosu na lani predstavlja rast od 220 posto u dolascima i 152 posto u noćenjima, odnosno ovim smo rezultatom ostvarili visokih 85 posto rezultata u noćenjima iz rekordne i predpandemijske 2019. godine. Pritom su Amerikanci najviše noćenja u dosadašnjem dijelu godine ostvarili u destinacijama Dubrovnik, Split, Zagreb, Hvar, Opatija i Rovinj.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednicaExpedia
Povezano