Kako do brončanog tena bez krema? Znanstvenici imaju rješenje!

Piše: K.L., Zagreb
Objavljeno 08.08.2017.

17

Ilustracija | Foto: Monday Swimwear

Ilustracija | Foto: Monday Swimwear

Koža će vam uz odgovarajuće namirnice blistati u najljepšem tonu bolje nego da ste se namazali cijelim nizom 'fensi' preparata

Kreme za sunčanje i ulja nisu jedini put do brončanog tena iz najljepših snova. Uz konzumaciju određenih namirnica koža će lakše upiti sunčeve zrake, a pritom će biti i dobro zaštićena.
Što na sve kažu znanstvenici? Ako jedete pet naranči ili komada zelenog povrća na dan - za samo mjesec dana dobit ćete prekrasnu boju kože. Za to je zaslužan karoten koji se nalazi u voću i povrću, najviše u marelicama, mrkvama, dinjama, narančama, kruškama, jabukama, špinatu i blitvi.
Svaki dan možete jesti po jednu vrstu voća, a špinat ili blitvu ukomponirati u ručak. Primjerice, riba bogata Omega 3 masnim kiselinama u kombinaciji s blitvom čini ukusan i hranjiv obrok, a pomaže i pri tamnjenju kože.

Koža će vam od odgovarajuće hrane sjajiti od zdravlja više nego da ste se namazali različitim preparatima. Ipak, ne treba pretjerivati - kombinacija hrane i zaštitne kreme najbolja je za uživanje u suncu.

VIŠE O TEMAMAsunčanjezdrava prehranakreme za sunčanje
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se