Kaftan studio u znaku profinjenosti i elegancije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.07.2022.

0

Foto: Edvin Kalić

Foto: Edvin Kalić

Kaftan studio iznova akcentira žensko samopouzdanje, gracioznost, ljepotu i prirodnu eleganciju i predstavlja modele pogodne za razne svečane prilike i posebne trenutke

Nova kolekcija Kaftan studija namijenjen je ženama koje cijene kvalitetu i najfinije umijeće kreacije. Kolekcija se sastoji od 30 outfita, jasnih linija, bogatih tekstura, nijansiranih u pastelnim, zlatnim, crvenim i bijelim tonovima s predimenzioniranim floralnim motivima.

Modeli: Amra Čerkezović i Selma Hadžiosmanović

Modeli: Amra Čerkezović i Selma Hadžiosmanović

Materijali su namjenski dizajnirani od strane kreativnog dvojca, a modeli zatim pažljivo finalizirani sada već dobro poznatim dizajnerskim potpisom Kaftan studija.

Kaftan studio jedan je od najuspješnijih dizajnerskih ateljea u regiji čije kreacije nose mnoge svjetske zvijezde koje su njihov dizajn prezentirale na skoro svim prestižnim eventima u svijetu od dodjele Oscara, Golden Globea, Berlinalea do Cannesa.

Šminka: Renata Ponjević

Šminka: Renata Ponjević

Također, ovaj bosanskohercegovački dizajn studio ostvaruje izuzetne suradnje s modnim stilistima na globalnoj modnoj sceni, koje rezultiraju vrhunskim editorijalima objavljivanim u najprestižnijm modnim magazinima i umjetničkim publikacijama u svijetu.

Frizura: Meliha Višća

Frizura: Meliha Višća

U dizajnerskoj filozofiji Kaftan studija od samih početaka je iskreno nastojanje da svakoj ženi za koju dizajniraju pruže vrhunsko dizajn iskustvo i custom-made kreacije koje će ih u svim prilikama činiti gracioznim i elegantnim.


VIŠE O TEMAMAKaftan studiolookbook
Povezano