July Jones kao zagrijavanje za Palaye Royale u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.05.2024.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Kao 16-godišnjakinja July se preselila iz Slovenije u Veliku Britaniju zbog studija jazz pjevanja, ali se brzo prebacila u život prave alt pop zvijezde

Američki rock trio Palaye Royale poput pravog rock & roll cirkusa neumorno putuje svijetom, a 3. lipnja nastupit će u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Zarazna mješavina art rocka, glam punka i britpopa koju stvaraju braća Remington Leith (vokal), Sebastian Danzig (gitara) i Emerson Barrett (bubnjevi) sada nam prvi put stiže i u Hrvatsku i to samo par tjedana nakon što je njihova pjesma “Lonely” dosegla 100 milijuna streamova na Spotifyju!

Unatoč klasičnom glazbenom odgoju, Palaye Royale su oduvijek nosili sirovu bit rock-and-rolla u krvi. Crpe isto toliko inspiracije iz kinematografije i filozofije koliko i od svojih glazbenih idola, posebno onih iz 1960-ih i 1970-ih, ali i modernijih bendova poput My Chemical Romance, The Strokes, Arctic Monkeys.

Zvuči šareno kao što članovi benda i izgledaju, a u energičnim i vizualno nabijenim nastupima jednako se dobro osjećaju na pozornici manjih klubova i velikih festivala.Premijeran nastup u Hrvatskoj, i to kao predgrupa Palaye Royale, imat će i slovenska glazbena zvijezda u usponu July Jones. Svojim oštrim electro-pop hitovima July na pozornicu donosi neprekidnu energiju i autentičnost. Kao 16-godišnjakinja July se preselila iz Slovenije u Veliku Britaniju zbog studija jazz pjevanja, ali se brzo prebacila u život prave alt pop zvijezde. Hvaleći se autorskim zaslugama za glazbenike poput BTS, Girli, Mae Muller, Naughty Boy, Lauren Saunderson, 99 Souls, Nasty Cherry i Zolita te kao predgrupa za Slayyyter, Yonaka i Girli, July je nevjerojatan talent koji razmišlja naprijed i čije melodije i tekstovi stvaraju provokativnu, moćnu i strastvenu priču. U 2022. njena je pjesma “Girls Can Do Anything” korištena je kao glazbena podloga za TikTokovu kampanju za Međunarodni dan žena, kao i IWD kampanju ELLE UK. U 2023. osvojila je i nagradu Music Moves Europe.Od šarmantnog malog benda na početku karijere pa do složenije postave njihove najnovije turneje, Palaye Royale su uvijek isporučivali naelektriziran live nastup, u kojem pjevač često visi s rasvjetnih tijela na stropu dvorane. Svaki njihov koncert donosi element nepredvidivosti i opasnosti, s njih trojica sviraju kao da im životi ovise o tome. Bilo da izlaze na pozornicu velikih festivala kao što su Reading i Leeds, Download i Pinkpop ili sviraju pred rasprodanim dvoranama u Tokiju, Londonu i Mexico Cityju, najvažnija ambicija benda je produbiti vezu s njihovom voljenom i vjernom bazom obožavatelja koji se nazivaju Soldiers of the Royal Council. "Kada smo tek počeli ići na vlastite turneje, stajali bismo ispred dvorane i grlili svaku osobu koja bi nas došla vidjeti", kaže Emerson. "Iako to sada nije moguće učiniti, i dalje se trudimo svima posvetiti što više vremena."


VIŠE O TEMAMAPalaye Royalekoncerti u ZagrebuTvornica kultureJuly Jones
Povezano