Josipa Lisac oduševljena: Ida Stipčić Jakšić je umjetnica!

Piše: CroModa, Zagreb, Brač
Objavljeno 16.10.2012.

61

Josipa Lisac u kreaciji Ide Stipčić Jakšić | Foto: Željko Koprolčec

Josipa Lisac u kreaciji Ide Stipčić Jakšić | Foto: Željko Koprolčec

Ida Stipčić Jakšić dizajnirala je haljinu u kojoj će Josipa Lisac nastupiti na koncertu u čast Karlu Metikošu

Najeksravagantnija hrvatska pjevačica, legendarna Josipa Lisac, spojila je ugodno s korisnim i nekoliko dana provela u Donjem Humcu na otoku Braču kod poznate bračke dizajnerice Ide Stipčić Jakšić. Uspješna suradnja dviju umjetnica traje već više od dvadeset godina te smo tako Idine kreacije mogli vidjeti na brojnim Josipinim koncertima. Ovoga puta razlog posjete su pripreme za koncert u čast Karlu Metikošu, za koji Ida priprema haljinu u kojoj će Josipa nastupiti.

Ida Stipčić Jakšić na hrvatskoj modnoj sceni djeluje više od 30 godina. Poznata je po svojim ekstravagantnim kreacijama te neobičnim materijalima poput ribarske mreže, aluminijske folije, silikona, raslinja i kamena. Posljednjih nekoliko godina posvetila se izradi unikatnog i skulpturalnog nakita koji je spoj poludragog kamenja i srebra.

Ida Stipčić Jakšić i Josipa Lisac

Ida Stipčić Jakšić i Josipa Lisac

Ovom prilikom Josipa kao Idina dugogodišnja muza imala je čast prva vidjeti nakit koji je dizajnerica pripremila za izložbu koja će se održati 30. listopada 2012. u Muzeju grada Splita pod nazivom "Pljačka".  Izložbene primjerke pjevačica je isprobavala u Galeriji Jakšić.

"Zanesena svime što ju okružuje Ida maštovito stvara vrlo snažne i neobične kreativne slike, bilo da su to haljine od žica, ribarskih mreža, brnistre, kamena ili je to nakit od plemenitih metala i minerala. Sve su to fascinantne slike s kojima se Ida uvijek i ispočetka zaljubljeno igra. Spoznala sam to odavno, Ida je umjetnica!", izjavila je Josipa o Idi Stipčić Jakšić.


VIŠE O TEMAMAJosipa LisacIda Stipčić JakšićKarlo Metikoš
Povezano