'Još jedna runda' Thomasa Vinterberga u Kinoteci

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.10.2021.

0

Foto: Kinoteka

Foto: Kinoteka

Prvo ovosezonsko izdanje Kontraplana u kinu Kinteka posvećeno je Oscarom nagrađenom hitu Thomasa Vinterberga Još jedna runda

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, umanjuje probleme i povećava kreativnost. Premisa je to na kojoj počiva zaplet Još jedne runde, humorne drame Thomasa Vinterberga, koja govori o skupini sredovječnih učitelja koji navedeni teoriju odluče ispitati na vlastitoj koži (odnosno krvotoku). Jer ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike?
"Još jedna runda" osvojila je Oscara za najbolji strani film i izazvala je veliki interes među publikom, a ostaje odgovoriti na pitanje – koliko znanstvena teorija na kojoj se bazira zaplet zaista drži vodu? Koliko su stereotipi o popularnosti alkohola u skandinavskim zemljama istiniti te gdje povući granicu između uživanja u alkoholu i ovisnosti – to su neke od tema o kojima će se razgovarati na prvom ovosezonskom Kontraplanu.
Gosti su Janica Tomić, docentica na Katedri za skandinavistiku zagrebačkog Filozofskog fakultetu te stručnjakinja za suvremeni skandinavski film, i Robert Torre, liječnik i autor nekoliko knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti. Kontraplan će moderirati filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Kontraplan: Još jedna runda – ponedjeljak, 18. listopada 2021. u kinu Kinoteka.

VIŠE O TEMAMAKinotekafilmoviThomas Vinterberg
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se