Jimmy Choo: "Nitko kao Lady Di!"

Piše: CroModa Digital
Objavljeno 12.11.2009.

0

Slavni malezijski dizajner Jimmy Choo kaže da je njegove kvalitete među prvima prepoznala Lady Di, za koju je kreirao cipele punih sedam godina

Lady Di

Lady Di

Slavni malezijski dizajner Jimmy Choo kaže da je njegove kvalitete među prvima prepoznala Lady Di, za koju je kreirao cipele punih sedam godina

 
Kolekcija Jimmy Choo za H&M izazvala je rijetko viđenu modnu histeriju. Povodom dolaska ove linije u trgovine diljem svijeta, britanski Telegraph je razgovarao s originalnim Jimmyjem Chooom, malezijskim dizajnerom koji danas živi u Londonu.

Jimmy Choo (Foto: Telegraph)

Jimmy Choo (Foto: Telegraph)

Lady Di mi je puno pomogla. Vjerovala mi je od samih početaka i prvih sedam godina dizajnirao sam cipele za nju. Držao sam to u tajnosti, nitko nije znao da su to moje cipele. Iako je bila princeza, bila je vrlo pristupačna; uvijek je tražila jednostavne stvari. Preferirala je klasične ravne cipele, a ja sam je silno želio vidjeti u sandalama, jer je Diana imala najljepša stopala na svijetu“, kaže Jimmy Choo.

Jimmy, koji prema Wikipediji ima 48 godina, a prema Telegraphu 51, i dalje je pod jakim dojmom velike Lady Di.

“Ona je uvijek bila otvorena za nove stvari, za komunikaciju, za razmjenu ideja. Nikada mi nije rekla NE, što god bih joj predložio. Kada sam počeo kreirati večernje cipele za Lady Di, svi su to primijetili. Tih dana je sve što bi Diana obukla postajalo ultimativni modni hit koji su slijedili gotovo svi. Bila je prekrasna osoba, cijenila je moj rad, zovnula me na Božić u Kensington Palace“, prisjeća se Jimmy.

A onda je došao tužni 31. kolovoz 1997. godine. “Napravio sam joj posljednji par cipela, baš prije nego što je poginula. Zlatne cipele. Mislio sam ih joj dostaviti nakon što se vrati u Britaniju. Tužan sam što se to nije desilo!“, kaže na kraju slavni dizajner cipela.


Povezano