Jesen u Zagreb donosi nove boje, mirise i okuse

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.10.2021.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Jesen je intenzivirala kulturni, gospodarski i društveni život u Zagrebu, ali mu je dodala i specifične okuse, mirise i boje zbog kojih je ovo godišnje doba atraktivno na poseban način

Dolaskom jeseni u Zagrebu je sve više zanimljivih događanja, od izložaba, koncerata, kazališnih predstava, zabavnih druženja na otvorenom do konferencija, specijaliziranih sajmova i drugih skupova, kažu iz Turističke zajednice grada Zagreba.
I sama šetnja gradom, uz obilazak znamenitih građevina i skulptura na gradskim trgovima i u parkovima, zanimljivo je istraživanje sadašnjeg i nekadašnjeg života grada.
Mnogi će ga nastaviti i posjetom zagrebačkom groblju Mirogoj, čestom odredištu turističkih grupa u svako doba godine. Blizina blagdana Svih svetih i Dana mrtvih razlog je više za obilazak te galerije umjetničkih djela na otvorenom i posljednjeg počivališta mnogih znamenitih ljudi zaslužnih za kulturni, društveni, politički i sportski život Zagreba.

Mirisi i okusi koji se šire gradskim ulicama odaju da je nastupila i gastronomska jesen. Zagrebački ugostitelji prilagodili su jelovnike bogatoj ponudi svježeg voća i povrća te mesnih delicija od kojih spravljaju ukusna jela i slastice. Također je bogata i ponuda pića pa će u ovo doba godine gosti moći, uz ostalo, kušati i mlado vino ili će pak obrok završiti kvalitetnim vinima zagrebačkog vinogorja ili iz drugih dijelova Hrvatske.

Jesenskom ugođaju pridonijet će i miris pečenih kestena koje prodaju ulični prodavači, dok zagrebački slastičari od kuhanih kestena pripremaju maštovite i ukusne slastice.

Blagdan Svih svetih obilježava se tradicionalnom pečenom puricom s mlincima i dizanim kolačima od oraha i maka.

I tako nas ukupna atmosfera i sve intenzivnije svjetlucanje zagrebačkih svjetala polako uvode u mnogima ipak najljepše božićno-novogodišnje blagdansko vrijeme.

VIŠE O TEMAMAZagreb
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se