JESEN 2019. U H&M-U: Ovo su naši favoriti iz nove kolekcije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.09.2019.

0

H&M x Richard Allan

H&M x Richard Allan

Uz širok raspon stilskih haljina, bluza, suknji, košulja, hlača i modnih dodataka, kolekcija H&M x Richard Allan vraća vas u 1960-e

H&M najavljuje suradnju s eklektičnim britanskim brandom Richard Allan, osnovanim 1962. godine i poznatim po svojim inovativnim šalovima smjelog dizajna, apstraktnim uzorcima i živim bojama. H&M tim oživio je kultne printeve Richarda Allana u svojoj ženskoj kolekciji. Kolekcija je već, od početka rujna, dostupna u odabranim H&M trgovinama širom svijeta.
Uz širok raspon stilskih haljina, bluza, suknji, košulja, hlača i modnih dodataka, kolekcija H&M x Richard Allan vraća vas u 1960-e.
Foto: H&M

Foto: H&M

Printevi Richarda Allana preuzeti su iz arhive i uključuju print poput pulsirajućeg Piccadillyja, tekućeg Parapha, Palmea koji se temelji na drvetu i Sanaa, nazvanog po povijesnom gradu. Uzorci poput Muse, apstraktni prikaz devet muza grčke mitologije, i Scott, interpretacija ranih tkanih pletiva škotske nizine, preteča modernih Tartanaca, nude snažne geometrijske uzorke suvremenim fluidnim oblicima.

H&M x Richard Allan

H&M x Richard Allan

"Divno je znati da će print mog oca nositi potpuno nova publika - bio bi oduševljen kao i ja. Mnogi od njegovih šarenih dizajna danas su jednako relevantni kao i kada su zamišljeni od 1960-ih do 1980-ih. H&M-ova ponovna interpretacija za 21. stoljeće dala mu je moderan pečat. Nadamo se da će otvoriti vrata novim generacijama na novim mjestima, pokazujući izvanredne talente Richarda Allana, čiji su printevi postali sporedna riječ za šareni šik", kaže Cate Allan, kreativna direktorica Richarda Allana iz Londona.

"Swinging London 1960-ih je ikonsko doba puno predivnih printeva i osebujnog duha koji se i dan danas osjeća. Apsolutno smo oduševljeni suradnjom s jednim od najupečatljivijih dizajnera printeva ovog doba. Uzimanjem ovih klasičnih vintage printeva sa šalova i stavljanjem u novi kontekst, komadi iz kolekcije H&M x Richard Allan odaju istovremeno osjećaj snage i ženstvenosti, ali sa sofisticiranim dodirom", objašnjava Maria Östblom, H&M voditeljica dizajna ženske odjeće.

VIŠE O TEMAMAH&MsuknjebluzehaljineRichard Allan
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se