Jedan od najljepših božićnih izloga u Zagrebu potpisuje Sovilj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.12.2023.

0

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Kolekcija pod nazivom 'Paun' sastoji se od prekrasnih medaljona, a ujedno čini jedinstveni spoj nakitne umjetnosti i skulpture

Predstojeći božićni blagdani dio su godine kada svojim darovima nastojimo obradovati svoju rodbinu, ljubavne i poslovne partnere, prijatelje i poznanike. Izbor božićnih darova stvarno je velik, ali ukoliko imate želju odabrati nešto više od poklona, mogli biste se odlučiti za nakit iz najnovije Soviljeve božićne kolekcije.

Rnomirani hrvatski dizajner nakita i kipar Nenad Sovilj, nastavlja svojim prepoznatljivim kreativnim sredstvom, nakitom i skulpturom, ostvarivati društvene ciljeve i promicati pozitivne društvene vrijednosti.

Tako je nakon svoje posljednje izložbe „Genesis” u rujnu ove godine, održane u Galeriji Klovićevi dvori, kojom je proslavio 18 godina svojeg umjetničkog djelovanja, Nenad Sovilj predstavio javnosti i najnovije božićno izdanje popularnog medaljona.

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Kolekcija pod nazivom „Paun“ sastoji se od prekrasnih medaljona s motivom oka paunova pera, prožetih srednjovjekovnom simbolikom pauna povezanom s Božjom veličanstvenosti utjelovljenom u rođenju, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Izrađeni su ručno od smole, paunovog perja i poludragog kamenja. Jedinstveni spoj nakitne umjetnosti i skulpture posjetitelji mogu doživjeti u kultnom zagrebačkom dućanu Nicolas Concept Store u Masarykovoj 13, čiji je izlog u raskošnom božićnom ruhu ukrašen impozantnom skulpturom pauna u izvedbi umjetnika Sovilja.

"Ova kraljevska ptica simbol je obilja, spiritualnog rasta i oživljavanja te ponajprije dostojanstva. Što više možemo poželjeti kada je riječ o nadolazećim blagdanima i Novoj Godini" – dodaje Sovilj.

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Stoga, ako poželite nahraniti oči i dušu predivnom i jedinstvenom božićnom pričom te provjeriti zašto su ovaj zanimljiv izlog eminentni stručnjaci u području likovnih umjetnosti proglasili nedvojbeno najljepšim u Zagrebu, prošećite do Masarykove ulice, gdje možete saznati više o srednjovjekovnoj simbolici pauna. Osim u Nicolas Concept Storeu, odnedavno novom prodajnom mjestu Soviljeva nakita, svoj vrlo poseban božićni poklon iz najnovije Soviljeve kolekcije božićnih medaljona možete odabrati i u modnom dućanu Garderoba Concept Store na adresi Martićeva 17.


VIŠE O TEMAMANenad Soviljnakithrvatska moda
Povezano