Japanke 2013: Evo što nude najpopularniji brandovi!

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 22.06.2013.

124

Iako je sličan tip obuće postojao još u drevnom Egiptu, moderne flipfloperice nastale su po uzoru na japanske sandale zōri

Nećemo govoriti o djevojkama iz prijateljske azijske otočne države Japan (čemu su su se oni zločestiji možda ponadali) nego o jednom od najpopularnijih i najjednostavnijih tipova ljetne obuće. Najtoplije godišnje doba trijumfalno je stiglo jučer ujutro, a kada bi bilo država na njegovoj zastavi bi definitivno bile japanke.
Oslobodite stopala, prepustite se suncu i uživajte! Jedan od modnih simbola ljeta ima bogatu povijest, koja započinje još u drevnom Egiptu, oko 4000. prije Krista. Iako japanke za razliku od drugih tipova obuće nisu prošle neku strašnu evoluciju, onakve kakve ih danas (pre)poznajemo potekle su direktno od japanskih sandala zōri (otud i naziv), koje su na Zapadu postale popularne nakon Drugog svjetskog rata, kada su ih američki vojnici vraćajući se kući donosili kao suvenir.
Japanke su najpopularnije zbog praktičnosti, a - u ovisnosti o materijalu - mogu se uklopiti u svaki styling. Neke su specijalizirane za plažu, druge su pogodne i za 'ozbiljnije' kombinacije. Sportske ili kožne, šarene, cvjetne ili jednobojne; taj izbor prepuštamo vama. U galeriji fotografija pogledajte 10 modela flipfloperica iz ovoljetnih kolekcija nekih od najtraženijih brandova.

VIŠE O TEMAMAjapankeConverseH&MDieselflipflopericeženske japankeženska obućaLindexHavaiansReplayReebokIpanemazōrikako su nastale japanke
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se