Izložba slika Vedrana Šilipetra u Bratislavi

Piše: Iva Tuđa, Bratislava
Objavljeno 05.10.2012.

0

Vedran Šilipetar u Bratislavi

Vedran Šilipetar u Bratislavi

Izložba u galeriji BCPB u sklopu bratislavske burze obuhvaća tridesetak slika raznih formata i tehnika

Mladi pulski likovni umjetnik Vedran Šilipetar proteklog se vikenda samostalnom izložbom slika predstavio Bratislavi i to u nazočnosti hrvatske veleposlanice u Republici Slovačkoj Tuge Tarlaj. Izložba u galeriji BCPB u sklopu bratislavske burze obuhvaća tridesetak slika raznih formata i tehnika, od apstrakcije pa sve do najnovijih radova realističkih tendencija.

Vedran u galeriji BCPB

Vedran u galeriji BCPB

Kustos, povjesničar umjetnosti i organizator izložbe dr. Luboslav Moza prilikom otvorenja izložbe 32-godišnjeg umjetnika kazao je sljedeće; "Vedran Šilipetar je osobiti hrvatski slikar koji svojim crtežom izražava napeto stanje pažnje s primjesom opskurnosti i nedovršenosti, a to je u kontekstu povijesti umjetnosti poznato pod pojmom egzistencijalističko slikarstvo. On je slikar sofisticirane originalnosti, služi se bojama svojstvenima suncem okupanom Mediteranu, a prilikom slikarskog čina ne libi se eksperimentirati. Posebno je jedinstven u prikazivanju emocija kao i općeg stanja i problema suvremenog čovjeka. Šilipetrove su slike zasigurno interesantne publici, a njegova izložba svakako će doprinijeti novim saznanjima Slovaka i obogatiti kulturnu scenu Bratislave". Dr. Moza zaključuje da je Šilipetar "misteriozan slikar s velikom dušom i punom čistoćom umjetničke ekspresije".

Vedran Šilipetar rođen je 1980. godine u Puli, diplomirao je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a dosad je izlagao u Njemačkoj, Italiji, Srbiji, BIH i Slovačkoj. Bavi se slikarstvom skulpturom, stripom, pedagoškim radom, likovnim osvrtima i autorskom glazbom.


VIŠE O TEMAMAVedran ŠilipetarTuga TarlajslikarstvoLuboslav Mozagalerija BCPB
Povezano