Iz Opatije nam stižu blagdanske pozitivne vibre

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.12.2020.

0

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Gradske ulice, parkovi, trgovi i znamenitosti ukrašeni su raskošnije no ikada prije, a blagdanska atmosfera ispunila je svaki kutak hrvatske kolijevke turizma

Čarobno, bajkovito, prekrasno! U ove tri riječi mogu se sažeti komentari posjetitelja Najljepšeg Adventa uz more koji je Opatiju odjenuo u romantično blagdansko ruho. Gradske ulice, parkovi, trgovi i znamenitosti ukrašeni su raskošnije no ikada prije, a blagdanska atmosfera ispunila je svaki kutak hrvatske kolijevke turizma.
Prepoznali su to i Opatijci i gosti koji su proteklog vikenda posjetili Opatiju, te na društvenim mrežama podijelili fotografije i dojmove o "božićnom čudu", fantastičnim svjetlosnim kreacijama i kreativnim atrakcijama. Ljepota opatijskog Adventa, osvijetljenog s više od 20 kilometara lampica, nekoliko svjetlosnih instalacija, preko 10 tisuća dekorativnih elemenata, u tisućama fotografija i video-snimaka obišla je cijelu Hrvatsku i svijet.
Tako su čaroliju Adventa u Opatiji osjetili ne samo oni koji su ga doživjeli iz prve ruke, već i stotine tisuća ljudi u Hrvatskoj i inozemstvu, čije su domove vedrinom i optimizmom ispunili prizori iz bajkovitog opatijskog "zimskog čuda".

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Turistička zajednica grada Opatija samostalno je osmislila projekt i koncept uređenja te ga pretvorila u stvarnost. Doprinos pripremi za Najljepši Advent uz more dali su i Parkovi Opatija, opatijski umjetnici, hotelijeri te mnogi drugi Opatijci koji su se ujedinili u ispisivanju jedne od najljepših blagdanskih priča u Hrvatskoj.

Advent uz more

Advent uz more

Raskošna blagdanska dekoracija krasi 19 lokacija u gradu, povezanih u bajkovitu adventsku šetnju. Na Slatini je zasjao Božićni paviljon i upaljena je prva Adventska svijeća, a blagdanski duh proširio se čitavim gradom – od Parka sv. Jakova u kojem su postavljene svjetlosne instalacije, putem Lungomara  do Parka Angiolina i Ville Angiolina s glazbenim paviljonom te gradske tržnice kojom dominira veliki božićni bor, sve do Voloskog gdje su uređeni trg i mandrać.

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Umjetnički paviljon Juraj Šporer i Park sv. Jakova, koji su proteklih godina bili „srce“ opatijskog Adventa, ove su zime dobili „oštru konkurenciju“ udaljenu nekoliko stotina koraka. Svakog petka, subote i nedjelje kod Ville Angioline održava se glazbeno-svjetlosna čarolija posvećena Orašarima i drugim bajkama, a ti lijepo oslikani vojnici koji su postali simbolom Najljepšeg Adventa uz more dobili su i vlastitu izložbu u parku Angiolina. Jedinstveni „hommage“ opatijskim parkovima  daje izložba haljina izrađenih od prirodnih materijala. Tako se kraj Ville Angioline može razgledati „Božićna šetnja opatijskih dama“, u haljinama u koje su upleteni listovi palmi, grančice magnolije te razni drugi prirodni ukrasi.

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Djevojka s galebom i ove će godine biti traženi "fotokutak" na kojem će se uhvatiti najljepši kadrovi za dugo sjećanje na čarobnu opatijsku zimu. Uz borove i jele, tradicionalna božićna drvca, posebno su okićene i slavne opatijske palme koje su nekad Isadoru Duncan inspirirale za plesne pokrete. Danas, pak, služe kao inspiracija za originalne božićne fotografije.

Advent uz more

Advent uz more

U vremenu kada je druženje „na daljinu“ postalo učestalije od toplog ljudskog kontakta, Advent u Opatiji unosi toplinu i čaroliju na „hladne“ ekrane računala i mobitela. Kadrovi božićne opatijske atmosfere šire se putem društvenih mreža, web kamera, video zapisa te fotografija prenoseći svima potrebnu čaroliju blagdana.  

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

A u godini poput ove, malo čarolije potrebno je doista svakome, stoga Turistička zajednica priprema i višejezične virtualne šetnje opatijskim adventskim lokacijama u društvu opatijskih turističkih vodiča.
 
Za one koji u toj čaroliji požele uživati i uživo, važno je napomenuti kako su opatijski hoteli otvoreni i nude posebne ponude tijekom prosinca, a svakog vikenda i blagdana sve do 28. veljače javni parking u 0. i 1. zoni bit će besplatan za posjetitelje.

VIŠE O TEMAMAOpatijaAdvent uz moreBožić 2020
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se