Ivan Alduk i Mura Pehnec na Fashion Incubatoru

Piše: CroModa Digital
Objavljeno 20.11.2009.

0

28. studenog ove godine, u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Gradski Vrt, na 10. Ornel Fashion Incubatoru, svoje kolekcije će prikazati Ivan Alduk, Martina Sporiš, Yuniku, Damjan Jacić, Mura Pehnec i Andrijana Krivdić

Fashion Incubator

Fashion Incubator

28. studenog ove godine, u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Gradski Vrt, na 10. Ornel Fashion Incubatoru, svoje kolekcije će prikazati Ivan Alduk, Martina Sporiš, Yuniku, Damjan Jacić, Mura Pehnec i Andrijana Krivdić

Ivan Alduk

Rođen je 1986. godine u Šibeniku i apsolvent je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Ovaj nesuđeni arhitekt zaljubio se u modu nakon što je bolje upoznao rad Alexandera McQueena. Sudjelovao je na izložbi modne ilustracije u sklopu natjecanja „Modni ormar“, a imao je i vrlo zapažen nastup na Fashion Incubatoru – Fashion Sweetnessu, gdje je osvojio nagradu za najbolji styling. Kolekcija za "Fashion Art" je nosila naziv „Crna udovica“ i inspirirana je Japanom, religijom te je povezivala visoku i eksperimentalnu modu, uz ženstvenost i profinjenost materijala, prvenstveno svile i satena. Samostalno je izlagao na CRO'A'PORTER-u, te je od ove godine dizajner za marku FARE. Na jubilarnom OFI-ju će predstaviti svojevrsnu retrospektivu.

Martina Sporiš

Osječanka Martina Sporiš diplomirana je modna dizajnerica. Svoje ideje prenosi na papir, a zatim ih oživljava, prikazujući svoju slobodu kreativnosti i izražavanja. Do sada je sudjelovala na dva Fashion Incubatora, "Fashion Airlines" i "Esseker Fashion Store", uvijek u modnom dvojcu Arty Barty sa Barbarom Groš, a prvi samostalni nastup na "Fashion Movie-u" donio joj je pobjedu. Ove godine kolekciju predstavlja pod imenom MSDesign.

Yuniku

Debitirala je na CRO-A-PORTERU u proljeće 2006., nakon pobjede na Fashion Incubatoru – "Fashion Factory", koji se održao u napuštenoj tvornici namještaja Mobilija, u listopadu 2005. godine. 26 su joj godine i živi u Osijeku, diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer modni dizajn. Sudjelovala je na mnogim modnim događanjima i osvajala brojne nagrade. Uz nastupe na CRO-A-PORTERU stalna je gošća i Fashion Incubatora, u kojemu je angažirana na radu s dizajnerima i kao član žirija. Ove godine će prikazati svoju mističnu kolekciju.

Damjan Jacić

Rođen je 1983. godine u Zagrebu, a trenutno je apsolvent Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Do sada je sudjelovao na brojnim revijama i natjecanjima za mlade dizajnere, a od rezultata ističe nagradu za najbolju kolekciju na Modnom ormaru u kategoriji Pret-a-porter (muška kolekcija jesen/zima 2006/07.). Svoju je liniju odjeće nazvao Damian`s by Damjan Jacić, a otvorio je i svoj dućan. Na Ornel Fashion Incubatoru će prikazati kolekciju namijenjenu za jesen i zimu, a najavljuje ju kao casual kolekciju koja koketira s rockom.

Mura Pehnec

25-godišnja Varaždinka studentica je modnoga dizajna na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a već neko vrijeme kreira odjeću za poznata javna imena. Titulu najboljeg dizajnera Fashion Incubatora osvojila je na Fashion Manoru, koji se održao u dvorcu Pejačević u lipnju 2006. godine. To joj je priskrbilo pozivnicu za Cro-a-Porter (jesen/zima 06/07), na kojemu je predstavila zapaženu kolekciju pod nazivom L* hiver vert* (Zelena zima). Za svoj drugi nastup na Cro-a-Porteru, sezonu kasnije, izradila je kolekciju koja je obilovala iznimno ženstvenim i elegantnim modelima. Više od godinu dana je radila kao vanjski suradnik-dizajner za modnu marku DiCaprio, a prije tri mjeseca je otvorila i svoj prvi salon. Ove godine na Incubatoru ćemo vidjeti njezinu "Black Diamond" kolekciju.

Andrijana Krivdić

Rođena je 1981. godine u Karlovcu. Diplomirala je na Odsjeku za modni dizajn pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Surađivala je na izradi brojnih kostima za plesne skupine i kazališta, te povijesnih kostima za Povijesni muzej u Zagrebu. Do sada je sudjelovala na „Fashion Incubatoru – Fashion Factoryju“ i "Fashion Airlinesu" na kojem je i pobjedila. Održala je dvije samostalne modne revije, bila osobni stilist voditeljice Antonije Blaće i ostvarila uspješnu suradnju s kreatorom Robertom Severom i stilistom Nevenom Ciganovićem

Povezano