Isabella Blow - Dvije knjige o modnoj ikoni

Piše: CroModa.com
Objavljeno 16.07.2009.

0

Uskoro nam dolaze dvije knjige posvećene novinarki i modnoj ikoni - Isabelli Blow

Isabella Blow

Isabella Blow

Isabella je bila i muza Philipa Treacyja, slavnog irskog dizajnera šešira. Imala je vanserijski osjećaj za modu i ljepotu, pa joj se najčešće pripisuju zasluge za otkrivanje takvih talenata kao što su manekenke Stella Tennant i Sophie Dahl te modnog dizajnera Alexandera McQueena

Prošlo je nešto više od dvije godine otkad nas je napustila Isabella Blow, jedna od najznačajnijih engleskih modnih novinarki, cijenjena urednica magazina i globalna modna ikona.

Isabella Blow (Foto: Wikipedia.org)

Isabella Blow (Foto: Wikipedia.org)

Isabella bila je i muza Philipa Treacyja, slavnog irskog dizajnera šešira. Imala je vanserijski osjećaj za modu i ljepotu, pa joj se najčešće pripisuju zasluge za otkrivanje takvih talenata kao što su manekenke Stella Tennant i Sophie Dahl te modnog dizajnera Alexandera McQueena. Isabella je bila na glasu kao ‘posljednji engleski ekscentrik’. Svoje znanje pokazala je sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je otkupila cijelu diplomsku kolekciju Alexandera McQueena. "Ako od McQueena tražite bilo što, on će to biti u stanju uraditi. On  ima osjećaja za modu kao rijetko tko!", samouvjereno je govorila Isabella. Upravo je ona među prvima prepoznala i dar Husseina Chalayana.

Blow je svojevremeno radila i kao asistentica urednice amaričkog Voguea, Anna Wintour, a nakon toga je ostvarila značajnu suradnju s britanskim Vogueom, Tattlerom i The Sunday Timesom.

Konkretan povod za predstavljanje Isabelle Blow su dvije biografije o njoj, koje bi se u prodaji trebale naći tijekom 2010. godine. Prvu, pod nazivom Blow by Blow: The Story of Isabella Blow, zajedno pišu Isabellin drugi muž (s kojim je provela posljednjih 18 godina života), Detmar Blow, i Tom Sykes, autor koji je slavnu novinarku upoznao još dok je bila 20-godišnjakinja. S obzirom na gomilu informacija iz prve ruke, za pretpostaviti je kako će ova knjiga biti vrlo zanimljiva.

Drugu biografsku knjigu, koja izlazi u prosincu sliejdeće godine, priprema Lauren Goldstein Crowe, bivša modna blogerica Conde Nastovog sitea Portfolio.com.


Povezano