Iris Rajčić u proljetnoj kampanji branda XD Xenia Design

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.10.2013.

1

Nakon prezentacije kolekcije na Schwarzkopf Cro A Porteru, XD Xenia Design predstavlja i novu kampanju

Dizajnerica i osnivačica ovog branda, Ksenija Vrbanić, u modnom je svijetu poznata i jedinstvena po inovativnim idejama i tome što je uspjela razinu dizajnirane autorske kolekcije podići na industrijsku, pri čemu se misli na kvantitetu koja omogućava tehnološki visoku kvalitetu.
Njena najnovija kolekcija, za proljeće/ljeto 2014., koju je predstavila na Cro A Porteru, naći će se od proljeća u 110 trgovina diljem svijeta. To je do sada najveća narudžba na što je tim koji stoji iza imena XD Xenia Design iznimno ponosan.
Ljeto zahtijeva pojednostavljenje koncepta oblačenja što XD Xenia Design postiže komadima čija dramatičnost ne proizlazi iz ukrasa ili detalja već iz apstraktne siluete. Izvanredne strukture postignute su korištenjem tkanina različitih tekstura. Minimalizam kao stav ovog brenda jasno je izražen kroz jednostavne, ali savršeno skrojene komade.

Radi se o vrlo nosivoj i funkcionalnoj kolekciji koja se sastoji od puno odvojenih komada koji se mogu međusobno kombinirati i različito stilizirati. Prevladavaju crna i bijela boja kao baza kolekcije, a uz to, kao naznaka trenda za sljedeće ljeto, intenzivne boje poput kobalt plave, pinky i zelene.

Make-up prati neominimalističku priču same kolekcije pa je tako naglasak na očima na kojima je korišteno puno tuša te su naglašene i gornje i donje trepavice, dok su usta neutralna.

Kosa je nakon feniranja i peglanja zalizana unatrag kako bi se dobio avangardni efekt.

Pred objektivom Jurice Sertića zasjala je Iris Rajčić (Talia Model), za make-up se pobrinula Žana Kožul, a kosu potpisuje Nikola Blažinić.

VIŠE O TEMAMAXenia DesignKsenija VrbanićIris RajčićŽana KožulNikola BlažinićCroAPorterJurica Sertić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se