INmusic predstavlja Europavox u Tvornici kulture

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.08.2021.

0

Europavox Festival

Europavox Festival

Prvi glazbeni festival međunarodnog programskog profila od početka krize označava dugoočekivani povratak međunarodnih glazbenih gostovanja u Hrvatsku

Prvo izdanje Europavox festivala Zagreb koje će se održati od 24. do 25. rujna 2021. godine u Tvornici kulture obilježava novu etapu cijenjenog višegodišnjeg suradničkog projekta Europavox čiji je ponosni hrvatski partner od 2016. godine INmusic festival.

Europavox projekt pokrenut je prije 15 godina s dva glavna cilja: pomoći europskim glazbenim talentima da putuju i predstavljaju svoju glazbu po cijelom kontinentu i ljubiteljima glazbe da otkriju nove vrhunske glazbenike. Sukladno strateškim ciljevima Europske unije, a ujedno time i ciljevima od interesa za Republiku Hrvatsku i nacionalnu kulturnu politiku Europavox projekt promovira izgradnju kritičke publike za suvremene kulturne sadržaje, poticanje međugranične razmjene i međunarodnih kulturnih gostovanja te naglašavanje europske kulturne raznolikosti. Projekt Europavox 2020. - 2024., sufinanciran kroz program Kreativna Europa Europske komisije, kroz tri krovne platforme povezuje mlade europske glazbene nade i ljubitelje glazbe diljem Europe i svijeta:

- festivale u sedam europskih partnerskih država (Francuska, Italija, Belgija, Austrija, Rumunjska, Litva i Hrvatska),

- Europavox medij koji u suradnji s glazbenim urednicima, novinarima i koncertnim organizatorima iz cijele Europe široj javnosti otkriva i promovira mlade glazbene talente iz neiscrpno raznolikog europskog kulturnog kruga te

- Spotlight nagradni program u sklopu kojega projektni partneri okupljeni u umjetnički odbor Europavox projekta na bazi kriterija kvalitete i raznolikosti selektiraju najbolje i najperspektivnije europske suvremene glazbenike osiguravajući im izvedbene, digitalne i produkcijske alate za proboj na međunarodnu glazbenu scenu.

INmusic festival pridružio se kao hrvatski partner Europavox projektu 2016. godine kada je projekt ušao u svoju višegodišnju suradničku fazu sa sedam europskih partnera zahvaljujući čemu je Europavox projekt integriran u hrvatski glazbeni i kulturni prostor u sklopu glazbenog programa Hidden Europavox stagea na INmusic festivalu od 2016. godine posvećenog predstavljanju novih europskih glazbenih kretanja.

Europavox festival Zagreb 2021 održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture u ograničenom i smanjenom kapacitetu od 24. do 25. rujna 2021. godine te će ugostiti vrhunske glazbenike iz deset europskih zemalja u sklopu dva programski jedinstvena festivalska dana. Program Europavox festival po danima, kao i sve informacije o ulaznicama, biti će objavljene uskoro.


VIŠE O TEMAMAEuropavox Festivalglazbeni festivaliINmusic Festival
Povezano