Imaju ukusa: Talijani obožavaju Hrvatsku, prvi pik su im naši otoci

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.08.2019.

0

Ilustracija | Foto: CroModa

Ilustracija | Foto: CroModa

Specijalizirani časopis 'Caravan e Camper' posvetio je svoju naslovnicu Korčuli nazvavši je bezvremenskom, dok naslovnicu popularnog magazina 'Dove' krasi Vrbnik na otoku Krku

Italija za hrvatski turistički sektor predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili 579 tisuća dolazaka i 2,3 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 1,3 posto u dolascima i 2,4 posto u noćenjima. Pozitivni rezultati ostvareni su i u srpnju tijekom kojeg su talijanski turisti ostvarili 209 tisuća dolazaka i 1,1 milijun noćenja što u odnosu na srpanj prošle godine predstavlja rast od 1,5 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.

Talijani na putovanja najčešće idu automobilom i to gotovo 60 posto, potom avionom, njih 20 posto te slijede putovanja vlakom, busom i brodom. Vezano za rezervaciju putovanja, oko 56 posto Talijana svoja putovanja rezervira izravno, 37 posto uopće ne rezervira, dok oko 7 posto njih svoja putovanja rezervira preko agencije. Od smještaja u Hrvatskoj preferiraju objekte u domaćinstvu i hotele dok od turističke ponude cijene vrhunsku gastronomiju, prirodne ljepote, nautiku, a u posezoni posebice zdravstveni turizam.

Popularnost Hrvatske među Talijanima dokazuju brojne objave u talijanskim medijima. Uoči glavne turističke sezone najviše se pisalo o hrvatskim otocima i obali, ljetnim festivalima, lokacijama gdje je snimana popularna serija „Igra prijestolja“, nacionalnim parkovima, prekrasnim plažama, a objavljene su i detaljne reportaže o putovanjima na motociklima i kamperima.

Vrbnik na naslovnici časopisa Dove

Vrbnik na naslovnici časopisa Dove

Specijalizirani časopis „Caravan e Camper“ posvetio je svoju naslovnicu Korčuli nazvavši ju bezvremenskom, dok naslovnicu popularnog magazina „Dove“ krasi Vrbnik na otoku Krku, odnosno hvarska polja lavande i Makarska rivijera koji krase naslovnicu časopisa „Bell'Europa“. U lipanjskom izdanju specijaliziranog magazina za jedrenje „Il giornale della Vela“ objavljena je detaljna reportaža o jedrenju o Hrvatskoj donoseći niz informacija gdje jedriti u Hrvatskoj, u kojim valama odmoriti, koje destinacije na otocima i obali posjetiti, a sve navedeno ilustrirano je atraktivnim fotografijama od kojih se Kornati nalaze na samoj naslovnici.


VIŠE O TEMAMAFerragostohrvatski turizam
Povezano