IKEA kolekcijom Nytillverkad slavi 80. rođendan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.07.2023.

0

IKEA Nytillverkad

IKEA Nytillverkad

Kolekcija Nytillverkad sadrži namještaj, posteljinu i dodatke sa svježim, odvažnim i radosnim pogledom na klasične komade

Dana 28. srpnja 1943. Ingvar Kamprad, tada 17-godišnjak, osnovao je tvrtku IKEA u gradiću Älmhultu u švedskoj pokrajini Småland. Danas IKEA slavi 80 godina poduzetničkog duha, inovacija i zajedničkog stvaranja sa znatiželjnim, skromnim i pozitivnim pogledom na budućnost - lansiranjem nove kolekcije koja odaje počast kultnim IKEA dizajnima.

Dok popularnost vintage namještaja nastavlja rasti, IKEA objeručke prihvaća svoju prošlost i slavi 80. obljetnicu lansiranjem nove kolekcije koja odaje počast kultnim IKEA dizajnima. Kolekcija Nytillverkad sadrži namještaj, posteljinu i dodatke sa svježim, odvažnim i radosnim pogledom na klasične komade. Prvi dio revitaliziranih proizvoda već je dostupan u robnoj kući IKEA Zagreb, a daljnja lansiranja planirana su tijekom sljedećih nekoliko godina.

Među najpoznatijim predmetima su LÖBBACKEN stolić za kavu, ponovno osmišljena verzija kultnog LÖVET stolića; BONDSKÄRET stalak za kapute - novi odvažni izgled SMED stalka za kapute koju je izvorno dizajnirao Rutger Andersson; te DOMSTEN stolac, nova interpretacija JERRY stolca koji je dizajnirala Karin Mobring 1970-ih.

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Kolekcija također uključuje uzorke švedskog dizajnera tekstila Svena Fristedta, koji zrače odvažnom i živopisnom estetikom osamdesetih. Kolekcija ostaje vjerna izvornom dizajnu, ali ga ponovno osmišlja u upečatljivim nijansama i ažuriranim materijalima, što rezultira nizom proizvoda koji se usuđuju biti doista bezvremenski.

IKEA Nytillverkad

IKEA Nytillverkad

U početku je IKEA bila mala tvrtka za narudžbu poštom u kojoj je narudžbe ispunjavao tinejdžer Ingvar na svom biciklu. Brend je sada zastupljen na 62 tržišta s 460 IKEA trgovina, 700 milijuna fizičkih kupaca i 2,6 milijardi online posjeta te više od 20 milijuna preuzimanja IKEA aplikacije u poslovnoj godini 2022. (1. rujna 2021. – 31. kolovoza 2022.). Tim od 231.000 IKEA djelatnika diljem svijeta pomaže u stvaranju boljeg svakodnevnog života za što više ljudi.


VIŠE O TEMAMAIKEAIngvar Kampradnamještajuređenje doma
Povezano