IKEA donosi nove mirise za dom inspirirane prirodom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.03.2022.

0

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Mirisi dolaze u različitim formatima – od lučica preko mirisnih vješalica do mirisnih svijeća u staklenim ili keramičkim posudama

IKEA predstavlja novu liniju mirisa za dom inspiriranu životom u prirodi. U središtu kolekcije su svijeće, a sastoji se od osam mirisa i usredotočena je na pružanje dobrog osjećaja. Među mirisima su i dva vrlo specifična, koji za uzor imaju švedske šume, a cijela je kolekcija razvijena u suradnji s dugogodišnjom IKEA suradnicom Ilse Crawford.

IKEA vjeruje da mirisi doprinose stvaranju dobre atmosfere - mogu utjecati na to kako se osjećamo, njima možemo popraviti raspoloženje, utjecati na stanje uma bez obzira na to osjećamo li se osnaženo ili usredotočeno, i što je najvažnije, mirisi nam stvaraju osjećaj smirenosti. Upravo stoga wellbeing je u središtu nove suradnje i okosnica nove kolekcije IKEA mirisa za dom.

Svoj asortiman mirisa za dom IKEA je osvježila novim mirisima koji obećavaju osebujnu atmosferu - svaki od osam inspirativnih mirisa posebno je razvijen kako bi savršeno odgovarao različitim životnim aktivnostima kod kuće. Dolaze u različitim formatima – od lučica preko mirisnih vješalica do mirisnih svijeća u staklenim ili keramičkim posudama. Trajnost svijeća kreće se od 12-satnog do 60-satnog ciklusa gorenja i dostupne su u različitim veličinama. Posude su osmišljene s naglaskom na dugovječnost jer se svaka od njih, kad svijeće izgore, može iskoristiti za neku novu svrhu.

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Ilse Crawford je također dizajnirala staklene i keramičke posude za novu kolekciju. "Posude možemo koristiti svaki dan, lijepe su i pristupačne. Posebne su zbog svoje veličine i taktilnosti. Nadamo se da će ih kupci željeti sačuvati jer su atraktivne i mogu se lako uklopiti s predmetima koje već imaju. Iznad svega je lijepo što se mogu ponovno upotrijebiti – živeći svoj ‘drugi život’ – kao držač za olovke, spremnik za hranu ili kupaonske čaše”, kaže Ilse, dok o samim mirisima pojašnjava: “Željeli smo vratiti instinktivno sjećanje na prirodu – posebno drveće i šume – u svoje domove, i to mirisima – posebno za one od nas diljem svijeta koji živimo u gusto naseljenim gradovima i nemamo neposredan pristup otvorenom."

Ilse Crawford je dizajnerica, profesorica i kreativna direktorica s jednostavnom misijom - staviti ljudske potrebe i želje u središte svog rada. Kao osnivačica Studioilse, sa svojim multidisciplinarnim timom sa sjedištem u Londonu, Ilse Crawford i njen studio stvaraju okruženja, predmete i iskustva koja podupiru i poboljšavaju ljudsko ponašanje i svakodnevni život, čineći svakodnevicu posebnom. Dizajn koriste kao alat za stvaranje sustavne dobrobiti, kao okvir za bolji život.


VIŠE O TEMAMAmirisi za domIKEAmirisne svijećeIlse Crawford
Povezano