Igor Mešin i Rene Bitorajac za Prijatelje životinja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.06.2013.

0

Igor Mešin i Rene Bitorajac za Prijatelje životinja

Igor Mešin i Rene Bitorajac za Prijatelje životinja

Svakog ljeta, uoči odlaska na godišnje odmore, povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene ranjavanju i smrti od automobila

Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, i ove godine nastavlja kampanju 'Obitelj na more, a pas na ulicu?', s ciljem osvješćivanja javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliranja na udomljavanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje.
Foto: Goran Katić

Foto: Goran Katić

Svakog ljeta, uoči odlaska na godišnje odmore, povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene ranjavanju i smrti od automobila, gladi i žeđi te iživljavanju pojedinaca. Građani koji izbacuju dotadašnjega člana obitelji na ulicu krše zakon, pokazuju neodgovornost i nedostatak empatije prema bespomoćnoj životinji te prebacuju odgovornost za zbrinjavanje životinje suosjećajnim građanima i pretrpanim skloništima za napuštene životinje.
Na potrebu odgovorne brige o životinjama kao članovima obitelji u ovogodišnjoj kampanji 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' upozorava zabavan i nekima duhovit glumačko-voditeljski par Igor Mešin i Rene Bitorajac, koji s jumbo plakata poručuje: 'Kod bake ili na moru, na jesen svi na broju!'

Plakati će biti postavljeni tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima te jasnom porukom pozivati građane da ne napuštaju životinje.

Prilikom snimanja Igor Mešin izjavio je: 'Nema opravdanja za napuštanje životinja. Uvijek se može naći čuvanje, a i psima godi more.', dok je Rene Bitorajac dodao: 'Tko može napustiti životinju, ne može biti dobar niti prema ljudima.'

Prekrasni psi s plakata su štenci Barnie, Bernie, Bornie, Rona, Bara i Virga, dok su na snimanju sudjelovali i odrasli psi Vuki i Kety. To su samo neke od brojnih napuštenih životinja smještenih u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu. Ova kampanja, osim pozitivne i vedre poruke koju šalje, svake godine poziva i na udomljavanje napuštenih životinja s plakata i ostalih smještenih u skloništima diljem Hrvatske.
Iako je napuštanje životinja kažnjivo novčanim iznosom do 15.000 kuna, u Hrvatskoj su i dalje tijekom cijele godine prisutni velik broj napuštenih životinja i nedostatak skloništa za napuštene životinje s politikom neubijanja, a nedostaju i programi edukacije i udomljavanja.

Za projekt 'Ekipa na broju!' fotografije je snimio Goran Katić u studiju udruge Omnibus, stilist je Boris Banović, vizažistica je Nives Spajić, a dizajn plakata izradila je Maja Zaklan.

VIŠE O TEMAMAPrijatelji životinjaIgor MešinRene BitorajacGoran KatićMaja Zaklan
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se