Ida Prester u društvu 'izranjajuće' Žuje

Piše: CroModa.com
Objavljeno 12.06.2011.

2

Žuja poslužila kao inspiracija i motiv jedinom domaćem 3D uličnom umjetniku Filip Mrvelju. Ida Prester pridružila se brojnim građanima u fotografiranju uz 'izranjajuću' Žuju.

Žuja poslužila kao inspiracija i motiv jedinom domaćem 3D uličnom umjetniku Filip Mrvelju. Ida Prester pridružila se brojnim građanima u fotografiranju uz 'izranjajuću' Žuju.

Ida Prester i Filip Mrvelj

Ida Prester i Filip Mrvelj

Šarolik program manifestacije Cest is d'Best bogatiji je za nesvakidašnji crtež kojim su brojni građani ostali zatečeni, a koji prikazuje divovsku bocu Ožujskog piva kako izranja iz tla Trga bana Jelačića. Ožujsko pivo poslužilo je kao motiv jedinom domaćem 3D uličnom umjetniku Filipu Mrvelju koji je jučer od rana jutra crtao bocu Žuje kako izranja iz glavnog zagrebačkog trga, koji je ovih dana pozornica, ali i platno brojnim talentima ulične umjetnosti.

Uz prijetnju kiše, Žuja je u punom sjaju „izronila“ na dnevno svjetlo i iznenadila brojne građane koji su iskoristili priliku i fotografirali se uz ovaj nesvakidašnji crtež. Jedna od radoznalih prolaznica bila je i Ida Prester, kojoj se ova ideja jako svidjela i uz omiljenu Žuju među prvima je stala pred fotoobjektiv. „Fora mi je šetati gradom kada je Cest is d'Best jer nikad ne znaš kakvo te ugodno iznenađenje čeka iza ugla. Ovaj 3D crtež super je iznenađenje i samo se nadam da neće biti kiše, kako bismo što dulje i vizualno uživali u Žuji“, izjavila je Ida.

Ida Prester

Ida Prester

Filip Mrvelj jedini je domaći 3D ulični umjetnik i do sada je brojne metropole obilježio svojim efektnim 3D slikama koje nastaju običnom kredom, ali su zato iznimno kompleksne jer je potrebno postići trodimenzionalni efekt. Kako bi slika dobila konačnu 3D dimenziju, potrebno je pogledati kroz širokokutnu leću, što znači da je dovoljno pogledati kroz kameru, fotoaparat, pa čak i kroz fotoaparat na mobitelu. 

Građani u nesvakidašnjem crtežu mogu uživati do prve jače kiše koja će ga isprati. S obzirom na nestabilno vrijeme, mnogi su se požurili fotografirati uz omiljenu Žuju u divovskom 3D izdanju. 
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se