I Diane von Furstenberg oštro kritizirala Michelle Obamu

Piše: M.P.
Objavljeno 27.01.2011.

0

Nakon Oscara De la Rente, na Michelle Obamu se obrušila i utjecajna dizajnerica Diane von Fürstenberg

Nakon Oscara De la Rente, na Michelle Obamu se obrušila i utjecajna dizajnerica Diane von Fürstenberg

Diane von Furstenberg (Foto: Wikipedia)

Diane von Furstenberg (Foto: Wikipedia)

Čini se da Oscar de la Renta nije jedini američki dizajner koji je nezadovoljan modnim izborom prve dame Michelle Obame na svečanoj večeri s kineskim predsjednikom. Preko WWD-a oglasila se i slavna Diane Von Furstenberg, i to u funkciji predsjednice Vijeća modnih dizajnera Amerike (CFDA).

> Michelle Obama predsjednika Kine dočekala u McQueenovoj haljini

> Oscar de la Renta Michelle Obami: Morate nositi američke dizajnere!

"CFDA vjeruje da je promocija američke mode jako važna stvar. Naša prva dama Michelle Obama dosad je savršeno reklamirala domaće dizajnere, tako da smo bili neugodno iznenađeni i pomalo razočarani njenim izborom za večeru u Bijeloj kući", kazala je Diane Von Furstenberg.

Oglasio se i Steven Kolb, izvršni direktor Vijeća modnih dizajnera. Za razliku od svojih kolega, bio je daleko blaži prema Obami. "Michelle Obama je prva dama SAD-a, ali je ona prije svega žena i ima svoj način života. Normalno je da će odjenuti ono u čemu se osjeća dobro i u čemu izgleda lijepo. Mislim da odabir McQueena nije njen službeni stav prema američkoj modnoj industriji. Ona jednostavno bira odjeću kao žena", kazao je Kolb.

Interesantno je da niti jedan od spomenutih Obaminih kritičara nije rođen u SAD-u. Oscar de la Renta je iz Dominikanske Republike, dok je Diane von Fürstenberg rođena u Belgiji.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se