I britanski Mirror se raspisao o Adventu Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.11.2022.

0

Advent Zagreb

Advent Zagreb

Nakon što je CNN uvrstio Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. godini, i britanski Mirror piše od zagrebačkom Adventu

Tako je, prema provedenom istraživanju, Zagreb zauzeo drugo mjesto kao grad s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca, a vijest su prenijeli i ostali najpopularniji britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent, i drugi.

Ovom prilikom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: "Kao što i u samom članku piše - zagrebački Advent se u posljednje vrijeme učvrstio među najboljima u Europi, stoga nas ovakve objave posebno vesele jer dodatno pozicioniraju naš grad na europskoj karti božićnih sajmova. Također, istaknula bih da je i vijest o Adventu Zagreb, u svom mjesečnom newsletteru, prenijela i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja uključuje 160 država članica i više od 500 pridruženih članova koji predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti. I samom provjerom booking.com platforme vidimo da ja popunjenost kapaciteta u Zagrebu za prvi vikend Adventa već veća od 82%, stoga očekujem da će Advent Zagreb, nakon dvije pandemijske godine, ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam".

Ističemo, otvorenje Adventa Zagreb je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati, zatim u 18:00 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19:00 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 20:00 će se upaliti lampice na Zrinjevcu. Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr.

Vijest je dostupna na ovoj poveznici.


VIŠE O TEMAMAMirrorhrvatski turizamAdvent u ZagrebuMartina Bienenfeld
Povezano