Hvar uvršten u TOP 5 europskih otoka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.10.2020.

0

Hvar. Foto: CroModa

Hvar. Foto: CroModa

Čitatelji Condé Nast Travelera su otok Hvar uvrstili među TOP 5 najboljih europskih otoka, i to odmah nakon grčkih otoka Folegandrosa, Zakynthosa i Krete

Otok Hvar uvršten je na 4. mjesto najpopularnijih europskih otoka, prema izboru čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednica u SAD-u.
Riječ je o izboru čitatelja Condé Nast Travelera, koji je i ove godine po 33. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za nagradu je glasovalo više od 715 tisuća glasača.
Čitatelji su otok Hvar uvrstili među TOP 5 najboljih europskih otoka, i to odmah nakon grčkih otoka Folegandrosa, Zakynthosa i Krete, dok iza Hvara slijede grčki Mykonos, Jersey u Ujedinjenom Kraljevstvu, talijanski otok Ischia, španjolski otok Mallorca te turski otok Bozcaada.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu statistiku prema kojoj je Hvar ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara, posebice ističući tvrđavu Fortica, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike. Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske levande kao i o Festivalu levande, koji postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima i koji se usprkos pandemiji kroona virusa i ove godine organizirao.

VIŠE O TEMAMAConde Nast Travelerhrvatski turizamotok Hvar
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se