Hrvatski turizam na sajmu WTM u Londonu

Piše: CroModa.com
Objavljeno 10.11.2010.

0

WTM London (Foto: Press.croatia.hr)

U Hrvatsku je u prvih deset mjeseci ove godine iz Velike Britanije došlo više turista nego cijele prošle godine

U Hrvatsku je u prvih deset mjeseci ove godine iz Velike Britanije došlo više turista nego cijele prošle godine

WTM London (Foto: Press.croatia.hr)

Hrvatska je ove godine s britanskog tržišta zabilježila dobre turističke rezultate s porastima dolazaka i noćenja, a britanski su je turistički profesionalci prepoznali i preporučuju je kao najbolje nadolazeće odredište bliže Britaniji za putovanja i odmor i u idućoj godini dodijelivši joj nagradu "Travel Agent Awards".

Navedenu nagradu na tiskovnoj konferenciji jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova "World Travel Market" (WTM) primili su ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić koji su istaknuli da će i iduće godine kao i ove na tom tržištu biti najvažnija suradnja s turoperatorima i aviokompanijama.

Za njih je, kako je kazao Bajs, upravo danas u službenom glasilu WTM-a i nekim drugim britanskim tiskovinama objavljen natječaj Hrvatske turističke zajednice za udružene turističke aktivnosti za 2011. To je dio Akcijskog plana za turizam i mjera za turističku 2011. koje je donijela hrvatska Vlada i kojim Hrvatska iduće godine želi zadržati stečenu konkurentnost u europskom turističkom okruženju, dodao je.

U Hrvatsku je u prvih deset mjeseci ove godine iz Velike Britanije došlo više turista nego cijele prošle godine, nešto više od 250 tisuća koji su ostvarili više od 1,3 milijuna noćenja, što su porasti od 4 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima u odnosu na lani. Za razliku od Hrvatske brojne druge zemlje s tog su tržišta ove godine dosta izgubile, poput Francuske i Španjolske, u koje je otišlo po 250 do 300 tisuća Britanaca manje nego lani.

Hrvatska i njenih 33 izlagača na turističkom sajmu WTM u Londonu predstavlja se među ukupno više od pet tisuća izlagača iz oko 200 zemalja svijeta, a s obzirom da je sajam poslovne forme vode se brojni razgovori i sklapaju poslovi, pa tako i na hrvatskom štandu.

Organizatori ističu i kako su izlagači optimističniji nego lani te da ih prema anketama gotovo 50 posto vjeruje u jači oporavak turističke industrije iduće godine.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se