Hrvatski DJ i producent među 25 najboljih na svijetu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.10.2020.

0

Matroda

Matroda

Matroda se ovogodišnjim rangiranjem na 25. poziciju još više približio društvu velikana poput Tiesta, Davida Guette, Armina Van Buurena i Dipla

Ovaj rođeni Zagrepčanin munjevitom brzinom niže uspjeh za uspjehom u producentskom i DJ svijetu elektroničke glazbe, te je sa prošlogodišnjeg 74 mjesta, ove godine dospio na 25 mjesto najboljih producenata.

Matroda se ovogodišnjim rangiranjem na 25 poziciju približio još više društvu velikana poput Tiesta, David Guette, Armin Van Buurena i Dipla. U vrijeme najveće globalne krize za glazbenu industriju, mladi hrvatski producent i DJ ovim uspjehom pokazuje da osim sportskih dostignuća, Hrvatska se može ponositi i glazbenim talentima koji neumorno kroče svjetskom scenom.

Nastupi na svjetskim pozornicama i podrška onome što najbolje radi dolazi od najvećih svjetskih glazbenih ikona poput Dipla, Idrisa Elbe, Tiesta, Calvina Harrisa, DJ Snake-a i brojnih drugih, samo su odraz njegove kvalitete koja je rezultirala tituli 25 najboljeg producenta na svijetu prema poznatoj ljestvici 1001 Tracklist.

Da na domaćoj glazbenoj sceni postoje oni pojedinci koji žare i pale svjetskim glazbenim ljestvicama, dokaz je Matija Rodić. Naime, ovaj mladi DJ upisao se u povijest kao prvi Hrvat koji je potpisao za svjetski renomiran Spinnin Records. Tijekom svoje kratkogodišnje, ali iznimno uspješne karijere, ponajviše se opredijelio za house - bass zvuk.
U svega nekoliko godina, Matija Rodić, poznatiji pod umjetničkim imenom Matroda, ostvario je ono o čemu mnogi tek sanjaju. Ljubav prema glazbi, odlučio je podignuti za ljestvicu više sa novim priznanjem od popularne 1001 Tracklist ljestvice koja ga svrstava na 25 mjesto najboljih producenata današnjice. Njegove stvari, koje na internetu broje više od 50 milijuna pregleda, pune su žive energije, te se savršeno poklapaju s potražnjom masovnih plesnih podija.

Matroda je definitivno netko koga kritika pamti i hvali po jedinstvenom zvuku. On je kombinacija nekoliko glazbenih žanrova i stilova koji su ubrzo postali prepoznati kao njegov glazbeni potpis. Matrodin uzlet dogodio se 2015. godine kroz suradnju s Chrisom Lakeom, pri kreiranju remixa “California”, koji je dosegnuo prvo mjesto na Beatportovoj ljestvici.

Matrodino posljednje izdanje iz lipnja 2020 godine, album “Jack the House” ponovno ga plasira u sam vrh top lista te mu ponovno donosi titulu jednog od najboljih producenata.


VIŠE O TEMAMAMatroda
Povezano