Hrvatski dizajneri udružili snage za pomoć Klaićevoj bolnici

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.05.2015.

0

Udahnimo život!

Udahnimo život!

Ovoga petka održat će se humanitarna akcija Klinike za dječje bolesti Zagreb 'Udahnimo život' kojom se prikupljaju sredstva za Bonfils intubacijski endoskop

U petak započinje humanitarna akcija "Udahnimo život" kojom se prikupljaju sredstva za nabavku posebnog instrumenta za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Riječ je o Bonfils intubacijskom endoskopu koji je nužno potreban Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Akcija će započeti modnom revijom hrvatskih dizajnera odjeće i nakita koji će svoje najnovije kolekcije predstaviti ovoga petka, 29. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. Sva sredstva od kupnje ulaznica za ovo humanitarno modno događanje bit će donirana Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa.
U velikom mehanizmu kakav je bolnica, svaki kotačić je iznimno bitan. Onaj jedan koji bi se baš sad izvrsno uklopio u mehanizam Klinike za dječje bolesti Zagreb „Klaićeva“ jest Bonfils intubacijski endoskop, instrument za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Upravo je to razlog pokretanja velike humanitarne akcije „UDAHNIMO ŽIVOT“ kojom se skupljaju sredstva za nužno potreban instrument.
"Bonfils retromolarni intubacijski endoskop posebno je pogodan kod limitirane pokretnosti vratne kralježnice, trizmusa ili okovratnika, jer svojom konstrukcijom prati anatomsku strukturu i nije potrebno primjenjivati povećanu silu te je zato osobito prikladan kod otežane intubacije djece. Uspješnost intubacije je 99%, osim u ekstremnim slučajevima kad usna šupljina nije prohodna. Nabavkom tog uređaja uveliko bi se olakšalo malim pacijentima kao i njihovim liječnicima", objašnjava pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lječenje Klinike za dječje bolesti prof. dr. sc. Ljiljana Popović, dr. med.

U petak će u Muzeju za umjetnost i obrt svoje kolekcije predstaviti modni brendovi Hippy garden, LP design i DI Dizajn, dizajnerice Iva Karačić i Ivona Martinko, a posebnu notu čitavom događaju dat će dječja revija modnog brenda daVida's. Projekt su podržali i dizajneri nakita Zdravka Radić, Sabina Kolonić, Saša Magdić, Andrea Rosandić, te Eva Lumezi. Uz pratnju gudačkog kvarteta FOUR by Quartet nove modele uzvanicima će predstaviti plesačice plesnog centra TALA.

"U razgovoru s dr. Markom Mesićem o potrebama djece koja se nalaze na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb "Klaićeva" rodila se želja za pomoći. Željeli smo osvjestiti i građane o potrebama bolesne djece, pa otuda proizlazi akcija UDAHNIMO ŽIVOT. Puno puta čovjek osjeti potrebu pomoći i često se zapitamo koliko uopće svatko od nas kao pojedinac zaista može pomoći. Potaknuti takvim osobnim razmišljanjima i vlastitim iskustvima iz svakodnevnog života i mi dizajneri udružili smo snage kako bi pokazali što možemo učiniti za naše najmlađe", rekla je Ivana Bačelić Sajko, dizajnerica brenda DI Dizajn i jedna od inicijatora humanitarne akcije "Udahnimo život".

Budite i vi dio ove humanitarne priče i kupnjom ulaznice po cijeni od 100,00 HRK pridružite se liječnicima Klinike za dječje bolesti Zagreb "Klaićeva" i hrvatskim dizajnerima kako bi ostvarili cilj i skupili sredstva potrebna za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa.

Humanitarna akcija "UDAHNIMO ŽIVOT" svoj će početak imati ovaj petak, 29. svibnja 2015., s početkom u 19 SATI u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (Trg maršala Tita 10) gdje će se održati predstavljanje kolekcija hrvatskih dizajnera odjeće i nakita, a sva sredstva bit će donirana Klinici za dječje bolesti Zagreb „Klaićeva“ za Bonfils intubacijski endoskop.

Podržite akciju 'Udahnimo život'!

Humanitarnu akciju "Udahnimo život" također možete podržati donacijom na Žiro račun HR8823600001501627850 sa svrhom plaćanja DONACIJA ZA KLAIĆEVU – UDAHNIMO ŽIVOT.

VIŠE O TEMAMAhumanitarne akcijeIvana Bačelić SajkoDI DizajnHippy gardenLP designIvona MartinkoIva KaračićLjiljana Popović
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se