Hrvatski brand NUNC osvojio prestižnu nagradu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.10.2020.

0

Foto: Nunc

Foto: Nunc

Hrvatski dizajn brend NUNC s modularnim stolom ALA osvojio je prestižnu nagradu German Design Award

Iako mladi, sada već višestruko nagrađivani dizajnerski brend Nunc sa modularnim stolom ALA osvojio je još jedno priznanje – ovoga puta riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrade koju jedan brend može osvojiti – German Design Award.
German Design Award jedna je od najpoznatijih međunarodnih nagrada za dizajn. Nagrade se dodjeljuju samo projektima koji doista predstavljaju pionirski doprinos međunarodnom dizajnu, a za to jamče visoko cijenjeni međunarodni stručnjaci koji čine žiri. German Design Award otkriva, prepoznaje i predstavlja jedinstvene dizajnerske trendove.
Ovu prestižnu nagradu Nunc je osvojio u kategoriji namještaja sa svojim modularnim stolom ALA. Za dizajn stola ALA zaslužan je dizajn studio: RU:T (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Nataša Njegovanović. Klizne ploče ovog modularnog stola razbijaju tradicionalni, arhetipski volumen ploče, koristeći module za odlaganje umetnute između ploča stola. Potpuno prilagodljiva širine i spremna za promjenu oblika i karaktera u trenutku, ALA je idealna za intimna i veća druženja.

Nunc

Nunc

"Koncept stola s pokretnim gornjim elementima je originalan i koristan. Kao rezultat toga, zaista je lako postići vizualno razdvajanje skupina od dvoje, četvero ili šestero. Jednostavan princip koji savršeno dolazi do izražaja zbog prepoznatljive arhitekture cijelog dizajna stola", stoji u izjavi žirija.

Nunc-ovu cijelu kolekciju  dizajnirala je odabrana skupina mladih europskih dizajnera vođenih Nikolom Radeljkovićem iz Numen/ForUsea koji je zadužen za strateški razvoj proizvoda Nunc. Kolekcija je praktične i funkcionalne primjene za dom, poslovne prostore i hotelsko-ugostiteljske interijere. Proizvodi su izrađeni u kombinaciji pločastog i ojastučenog namještaja, te punog drveta i metala.

VIŠE O TEMAMAGerman Design AwardnamještajTvrtko BojićKarla PaliskaNataša Njegovanović
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se