Hrvatske glumice pozirale za sarajevski Kaftan Studio

Piše: CroModa, Foto: Edvin Kalić
Objavljeno 09.08.2016.

81

Hrvatske glumice Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović svoje su studije glume završile upravo u Sarajevu

Modni editorijal "Hrvatske glumice - Sarajevska škola" u dizajnerskoj režiji Kaftan Studija je u poznatoj Zagrabačkoj galeriji Kranjčar okupio zanimljivu glumačku ekipu, koju pored glume povezuje i jedan dragi toponim zvani Sarajevo.

Hrvatske glumice Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović svoje su studije glume završile upravo u Sarajevu, gdje su i napravile prve glumačke korake te ostvarile neke od značajnih uloga na filmu i u kazalištu. Svoje glumačke karijere su nastavile dalje graditi u Hrvatskoj, a na Sarajevo ih uvijek asociraju prekrasna životna iskustva i brojne emocije.

Zanimljivo je spomenuti da je upravo Lana Barić (ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju glumicu HNK) bila prva od glumica koja je na otvaranju Sarajevo Film Festivala nosila dizajn Kaftan studija, sada već davne 2004 godine.

Zagrebački prijatelji su ugostili Sarajevski Kaftan studio povodom snimanja dizajn editorijala, a s obzirom da se bliži Sarajevo Film Festival, najveća filmska smotra u regiji, editorijal Kaftan studija je i podsjetnik da i Sarajlije također s nestrpljenjem iščekuju goste, filmske profesionalce i ljubitelje filma u svom gradu.

Kaftanov dizajn će na red carpetu SFF-a i ove godine nositi neka poznata i draga lica iz regije. Tko će to zablistati na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, očekuje nas da vidimo od 12.08 do 20.08 kada u Sarajevu počinje najveći regionalni praznik filma.


VIŠE O TEMAMALana BarićHelena Minić MatanićAna VilenicaRomina VitasovićKaftan studio
Povezano