Hrvatske dizajnerice kao filmske dive i Disneyjeve junakinje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.03.2013.

1

Ususret novoj sezoni Schwarzkopf Cro-A-Portera u suradnji sa Schwarzkopfom organizirano je snimanje na kojemu su poznate hrvatske dizajnerice preuzele uloge modela te zablistale poput filmskih diva

Sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić iz studija Boudoir ususret svojoj multimedijskoj izložbi pozirale su poput anime-djevojaka, junakinja kakve i same kreiraju u temi svoje izložbe - Second Lifeu.
Matija Vuica je uz voluminoznu kosu i izražen make-up doživjela još jednu transformaciju kojom je utjelovila duh 60-ih godina prošlog stoljeća.
Đurđica Vorkapić (Hippy garden) je poput Ave Gardner zablistala u duhu dive starog Hollywooda. Elegancija s blagom notom seksepila i kosa bujnijeg volumena sklonjena od lica naglašava njezinu senzualnost i profinjeni, ali i tajanstveni glamur.

Blijedi ten, upali obrazi, tamno izražene usne te teksturalno naglašena kosa pretvorili su dizajnericu brenda Etna Maar, Andrijanu Subotić Pjajčik u lik iz filma Tima Burtona koji stilski odgovara njezinu avangardnom senzibilitetu.

Klasičnu ljepotu Ane Marije Pirić iz dizajnerskog dvojca Arileo naglasila je vatrena boja kose i damski make-up, kao kontrast njezinoj sofisticiranoj eleganciji i nježnom senzibilitetu. Ovakva igra naglašavanja suprotnosti pretvorila ju je u pravu ljepoticu iz pedesetih. 

Neda Makjanić Kunić (MAK) poznata kao moderna, snažna, poslovna žena zasjala je poput seksi rock dive. Kombinirajući eleganciju i seksepil pokazala je kako žena uz svoju poslovnu može imati i onu divlju, neukrotivu stranu.

Lana Puljić, ženski dio dvojca Lokomotiva, uspješno se transformirala u fantastičnu Sci-Fi junakinju. Intenzivne boje su naglasile futuristički glamour, a mlada dizajnerica je uz svoj moderni, mladenački izgled istovremeno pokazala svoju nježnu, ali i oštru stranu.

Minimalistički chic dodatno je naglasio ljepotu i nježnu ženstvenost dizajnerice Sonje Lamut. Poput kapljica kiše na njezinim kreacijama, suze su obilježile dizajneričinu emocionalnu, nježnu i ranjivu osobnost.

Poput žive vatre zaiskrila je nova boja kose avangardne dizajnerice Tamare Bombardelli. Seksi pogled i naglašeni make-up otkrili su sigurnu i samosvjesnu poslovnu ženu koja zrači energijom i provokativnim seksepilom, oružjem za kojim ova dizajnerica nikad ne poseže u stvarnom životu.

Talijanska kinematografija i njena najveća diva Sophia Loren sa svojom uvijek voluminoznom frizurom, poslužila je kao inspiracija za izgled dizajnerice branda Linea Exclusive, Irine Car. Uz nježne valove i zaigrani, ali tajanstveni pogled isplivao je dizajneričin pritajeni ali zavodljivi seksepil.

Otkačene i neobuzdane dizajnerice Maja Merlić i Andreja Bistričić (DIORALOP) nisu skrivale kako se ne vole fotografirati, no ipak, odlično su na trenutak pozirale u stilu Disneyjevog lika Minnie Mouse, čime je naglašena njihova sklonist ka eksperimentiraju i dobroj zabavi u radu,tipičnoj za ove perspektivne mlade djevojke.

VIŠE O TEMAMACroAPorterAna Marije PirićAndreja BistričićNeda Makjanić KunićLana PuljićMorana SaračevićMartina Čičko KarapetrićMatija VuicaĐurđica VorkapićSonja LamutTamara BombardelliIrina CarMaja MerlićSchwarzkopf
Povezano