Hrvatska rap supergrupa Dregermajster sutra će rasturiti KSET

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 25.04.2019.

0

Dregermajster

Dregermajster

Dregermajstere su činili pojedinci hrvatskih rap grupa: BLAW:BLAW, ACC, Fetbojsi, Gamacid, TDK, K.R.A.S.T., Djubre&Kali, ONI, Sinestet, Kid&Smajl, K.L.U.B...

Rap supergrupa Dregermajster iz Zagreba objavila je novi album naziva "Dregerovo". Često prozivani "hrvatskim Wu-Tangom na steroidima ", album predstavlja novi stil "starih šaljivaca" kojim su zakucali dosad najmodernije, stilski raznolikije djelo u potpunoj spremi da njime pokore pozornice klubova i festivala.
"Dregerovo" kao peti album grupe donosi aktualne teme, oslikava životne situacije postmoderne mladeži uz neozabilaznu tematiku kvarta te provokativne upadice oštrih političkih stavova. Novo izdanje sastoji se od osam pjesama od kojih su već tri dobile svoje videospotove, ona za singl "2.0", "Baterije" i izuzetno pitka "Sve Znam", dok se kao idući potencijalni hit nameće pjevna "Balkanjero" gdje se u ulozi gosta pojavljuje Tibor, ujedno oda nedaćama i dilemama Balkanaca u Europi, emigriranju „trbuhom za kruhom“ te letargičnom životarenju.


Album je sniman u DregerBojsi studiju, a za glazbeni doprinos u vidu produkcije, mixa i mastera zaslužni su Zembo Latifa i Luka, izuzev na pjesmi "2.0" gdje je mix i master radio VRH.

Na sceni više od 10 godina, od početaka 2008. Dregermajstere su činili pojedinci hrvatskih rap grupa: BLAW:BLAW, ACC, Fetbojsi, Gamacid, TDK, K.R.A.S.T., Djubre&Kali, ONI, Sinestet, Kid&Smajl, K.L.U.B., a među aktivnim i bivšim članovima su i DJ-i te organizatori zagrebačkih večeri s korijenom u hip hopu: Fat Gold, Samo Kaos, Mad Ting, Phat Kset, Rap Slušaonica i Juicy. Sadašnju postavu čine Zembo Latifa, Želko, Bili, Johnie, Djubre, Rafaelo i Marac. Osim nastupa po brojnim klubovima i festivalima, među zapaženijim većim nastupima svakako treba izdvojiti onaj u Domu sportova kada su nastupili kao predgrupa na spektakularnom povratničkom koncertu Nereda i Stoke.
 
Album je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu i na Bandcamp stranici grupe. Svoju koncertnu promociju doživjet će upravo 26. travnja u zagrebačkom klubu KSET.

VIŠE O TEMAMADregermajsterhip hopKSETkoncerti u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se