Hrvatska plus-size zvijezda pozirala u donjem rublju i začepila usta 'hejterima'

Piše: N.J., Zagreb
Objavljeno 25.10.2016.

14

Lucija Lugomer | Foto: Instagram

Lucija Lugomer | Foto: Instagram

Lucija Lugomer, hrvatska plus-size manekenka koja je zaintrigirala i talijanski Vogue, na Instagramu je poslala hrabru poruku svima koji vole suditi o drugima na osnovu konfekcijskog broja

Posljednjih godina modna industrija je kudikamo ozbiljnije pristupila segmentu odjeće i modnih dodataka za punije djevojke i žene, a ovom su se trendu lansiranjem cjelovitih plus-size linija pridružili i najpoznatiji high-street brandovi. H&M je tako, primjerice, svoju liniju za opunije djevojke gurnuo u prvi plan, a Mango je lansirao bogatu liniju pod nazivom Violeta.

Trend je polako stigao i u Hrvatsku, dobili smo prve nade ni potencijalne zvijezde plus-size modelinga. Vrata ove priče otvorila je Lucija Lugomer, koja je zaintrigirala i talijansko izdanje časopisa Vogue, a njenim stopama krenula je i Iva Peranović.


Lucija je - kao prvi etablirani hrvatski plus-size model - privukla veliku pažnju medija i javnosti, pa tako nejne objave na Instagramu slijedi skoro 20.000 fanova i znatiželjnika. Prije nekoliko dana hrabro se skinula u donje rublje i svima poručila da kofekcijski broj nikako ne može definirati ljepotu ženskog tijela. Naravno, ovakvi potezi izazivaju i pozitivne, a nerijeko i negativne reakcije, ali Lucija ima spreman odgovor na ove druge.

"Biraj dobre riječi. Ne znaš koliko nekoga možeš povrijediti samo jednom rečenicom, i kako ta osoba može zauvijek razmišljati o razmišljati o tome. Budi pažljiv prema drugima! Ja sam odabrala slobodu", napisala je Lucija u opisu fotografija koja je osvojila mnoštvo lajkova i afirmativnih, ohrabrujućih komentara.


VIŠE O TEMAMAplus-size modeliLucija Lugomermanekenstvomodelingpunije djevojkeInstagram
Povezano