Hrvatska na EXPO-u kao inspiracija velikim umovima

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.10.2021.

0

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Hrvatska će se u sklopu EXPO-a predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca

EXPO 2020 Dubai impozantna je kulturna i poslovna manifestacija koja će se od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. održati u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pod glavnom temom „Connecting Minds, Creating the Future” (Spajanje umova, kreiranje budućnosti). Dijelom ove svjetske izložbe će, uz 190 zemalja svijeta, biti i Hrvatska s paviljonom i temom „Croatia Inspiring Great Minds“ (Hrvatska inspirira velike umove).
Tijekom šest mjeseci održavanja izložbe očekuje se da će EXPO 2020 privući 25 milijuna posjetitelja, odnosno privatnih i poslovnih subjekata, predstavnika nacionalnih vlada zemalja i drugih, a tu su i virtualni posjetitelji pa se očekuje ukupan doseg od preko tri milijarde ljudi što je odlična prilika za sve sudionike da svoje zemlje prezentiraju na najbolji mogući način.
Hrvatska će se u sklopu EXPO-a predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca. Naime, zahvaljujući mnogim naprednim umovima Hrvatska je danas u svijetu prepoznatljiva po brojnim dostignućima pa će tako u sklopu hrvatskog paviljona biti predstavljeni genijalni umovi poput Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Slavoljuba Penkale, a koji su svojim idejama i izumima u svijetu ostavili značajan trag za budućnost. Najvrjedniji eksponat u hrvatskom paviljonu bit će Rimac Nevera, najbrži električni hyper automobil na svijetu.

Osim znanosti i drugih sfera u kojima je uspješna, Hrvatska je posebno prepoznata i po sportskim uspjesima pa će tako biti istaknuti i sportaši poput Dražena Petrovića, Janice i Ivice Kostelića, Luke Modrića i mnogih drugih sportaša koji su jedni od najboljih promotora Hrvatske u svijetu. Mnogobrojni posjetitelji također će imati priliku upoznati Hrvatsku kroz multimedijske projekcije i virtualna iskustva koja uključuju putovanja po cijeloj Hrvatskoj uz predstavljanje prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Programske aktivnosti koje prate nastup Hrvatske na EXPO-u dodatno uključuju i brojne panele te kulturno-umjetničke nastupe koji će biti realizirani kroz tematske tjedne te kroz program Nacionalnog dana koji će biti održan 6. ožujka 2022., odnosno kroz s njime povezanog Business foruma.

VIŠE O TEMAMAEXPO 2020 Dubai

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se